20.2 C
Campulung Muscel
03/10/2022

Din 65 de înscrişi, 23 de tineri s-au calificat în Concursul de Muzică Populară „Sus la munte, la Muscel”

Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”, organizează în perioada 24 – 25 august 2022, Festivalul Naţional – Concurs de Muzică Populară „Sus la munte, la Muscel”, ediţia IX-a, deschis soliştilor vocali amatori din România, Republica Moldova şi din cadrul comunităţilor româneşti de dincolo de graniţe, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 25 de ani.

Festivalul îşi propune să descopere, să încurajeze şi să promoveze tinerele talente din domeniul interpretării vocale al cântecului popular autentic românesc, să identifice copiii şi tinerii care doresc să păstreze şi să promoveze valorile culturii tradiţionale româneşti pe plan naţional şi internaţional. De asemenea, festivalul îşi propune revitalizarea şi promovarea tradiţiilor din mai multe zone etnografice ale României prin prezentarea costumului popular românesc specific.

Conform Regulamentului de desfăşurare a Festivalului – Concurs, în perioada 1 – 31 iulie 2022, s-au înscris pentru etapa de preselecţie 65 de tineri din toate zonele etnografice ale României. Fiecare participant a trimis pentru preselecţie două cântece: unul fără acompaniament – doină, cântec doinit sau baladă şi unul cu acompaniament din zona etnofolclorică pe care o reprezintă.

Preselecţia s-a desfăşurat în perioada 3 – 5 august 2022, la sediul Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”, pe baza materialelor audio – video trimise de cei 65 de concurenţi.

După trei zile în care au fost analizate cu atenţie şi responsabilitate materialele audio-video, comisia de jurizare formată din Grigore Leşe, în calitate de preşedinte al juriului, Ion Liviu Iana, în calitate de director al festivalului şi Cătălin Iancu, în calitate de dirijor al orchestrei Doina Argeşului, orchestră care va asigura acompaniamentul participanţilor în cadrul celei de a IX-a ediţie a Festivalului Naţional – Concurs de Muzică Populară „Sus la munte, la Muscel”, a decis ca în etapa finală să se califice 22 de tineri din următoarele judeţe ale României: Argeş, Bacău, Botoşani, Brăila, Buzău, Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Ialomiţa, Mureş, Olt, Prahova, Sălaj, Suceava, Vaslui, Vrancea, Timiş şi unul din Republica Moldova.

Cei 23 de tineri calificaţi în concurs se vor întrece, miercuri 24 august 2022, pe scena festivalului „Sus la munte, la Muscel”, care va avea loc în municipiul Câmpulung, pentru următoarele premii: Trofeul „Gavriil Prunoiu”, în valoare de 12.500 lei; Premiul de Excelenţă „Marioara Murărescu”, în valoare de 10.000 lei; Premiul I, în valoare de 7.500 lei; Premiul II, în valoare de 5.500 lei; Premiul III, în valoare de 3.500 lei şi trei menţiuni, în valoare de 2.000 lei fiecare.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!