3.3 C
Campulung Muscel
20/04/2024

Fosta centrală termică de la Grădişte a fost demolată în favoarea unui spaţiu verde şi a unor parcări

În această dimineaţă, au fost puse în practică planurile de demolare a fostei centrale termice de la Grădişte, pe al cărei amplasament va fi amenajat un spaţiu verde. Viitorul loc de relaxare a câmpulungenilor de la intrarea în Câmpulung va fi mai mult decât un parc, întrucât intenţia primăriţei Elena Lasconi este de a-l dota cu aparate de joacă, de fitness şi de practicare a hobby-urilor preferate de către localnici. „Până la sfârşitul anului, aici vom avea un spaţiu verde absolut superb şi locuri de parcare civilizate pentru cei care locuiesc la blocurile din jur.”, este anunţul Elenei Lasconi, prezentă la prima oră în cartierul mărginaş, pentru a inspecta derularea lucrărilor.

Alocarea pentru parcul de la Grădişte, de 200.000 de lei, a fost majorată cu 100.000 de lei  

Vă amintim că firma contractată de Primăria Câmpulung, pentru a degaja terenul public de ruina rămasă, de foarte mult timp, fără utilitate este SC Cat-Cat Prest 2009 SRL, din Valea Mare Pravăţ. Echipa de lucru a lui Cătălin Solomon a eliberat spaţiul de vechea centrală, folosită de cetăţenii din zonă pe post de ghenă. Muncitorii de la ADP au cărat, toamna trecută, din incintă „munţi” de gunoi, produşi tot de localnici, căci nu veneau oameni din alte părţi, ca să le umple spaţiul din spatele blocurilor de mizerie.

Înainte de investiţia propusă de administraţia condusă de Elena Lasconi, care face parte din programul de amenajare de spaţii verzi pe locul garajelor şi nu numai, a fost nevoie de angajarea unei cheltuieli de aproximativ 40.520 de lei, pentru eliminarea din peisaj a rămăşiţei care mai mult încurca. Plus că era un pericol, şi prin starea de degradare, şi prin focarul de infecţie reprezentat de resturile în descompunere. Fostul Consiliu Local încuviinţase demolarea centralei termice de la Grădişte în luna mai a anului trecut.

Imobilul, care nu este înscris în cartea funciară, are în componenţă un teren de 872 de metri pătraţi şi o construcţie cu suprafaţă construită de 227 metri pătraţi. În evidenţele contabile şi în inventarul domeniului public al Câmpulungului, terenul figurează cu o valoare de 107.855,24 lei, iar construcţia – Centrala Termică Grădişte Lichid -, cu o valoare de 7.084,63 lei.

În luna aprilie, când a fost aprobat bugetul pe 2021, autorităţile au stabilit o prevedere de 200.000 de lei pentru amenajarea spaţiului verde din cartierul periferic. Suma a fost majorată cu 100.000 de lei, după rectificarea de buget, aprobată la şedinţa Consiliului Local din 30 iulie 2021. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!