37.4 C
Campulung Muscel
16/07/2024

Muniţie găsită într-o pădure din Muscel

Echipa pirotehnică a ISU Argeş a intervenit, la finalul săptămânii trecute, pentru ridicarea unui proiectil de calibrul 75 de mm şi o lungime de 30 cm, care a fost  descoperit de către un cetăţean într-o pădure din localitatea Valea Mare Pravăţ.

Muniţia s-a transportat în condiţii de siguranţă pentru  fi depozitată într-un loc special amenajat, ulterior urmând să fie distrusă într-un poligon autorizat.

Reamintim faptul că, în urmă cu câteva zile, echipa pirotehnică a mai intervenit în localitatea Schitu Goleşti, de unde a ridicat un proiector aruncător, de calibrul 71 de cm.

 

Atenţie, muniţia neexplodată este foarte periculoasă şi de aceea oamenii trebuie să ştie ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartuşe, sau altele asemănătoare:

  • Nu atingeţi aceste elemente;
  • Nu le loviţi sau mişcaţi  din locul în care au fost găsite;
  • Nu încercaţi să le demontaţi componentele muniţiei sau să le depozitaţi în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi;
  • Apelaţi numărul unic de urgenţă 112 pentru ca echipajele specializate să intervină în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!