37.4 C
Campulung Muscel
16/07/2024

Elena Lasconi, reclamată la DNA că n-a ţinut audienţele echipată cu cască şi bocanci

  • În condiţiile unor reclamaţii în cascadă, există posibilitatea ca bulevardul să fie închis şi pietonal cât ţine procesul cu prefectul    

Cei mai reclamagii cetăţeni ai Câmpulungului, căci sunt doi, un el şi o ea, lovesc din nou! Totuşi, Anca Coşa este pentru câmpulungeni nr.1 în materie de efect catastrofal al unui demers de blocare a unei lucrări, ea servind pe tavă liberalilor pretextul pentru a ataca politic. În afara arhitectei agitate, de ale cărei servicii Primăria Câmpulung nu are nevoie în acest mandat, mai este un cetăţean care o ţine dintr-o plângere într-alta. Acest ins a reclamat-o pe Elena Lasconi la DNA de atâtea ori în cei doi ani de mandat, încât angajaţii Primăriei au format un pelerinaj prin faţa anchetatorilor cu „roabe de maculatură”, ca să justifice nefondarea sesizărilor. Nemulţumit de NUP-urile care au încheiat fiecare cerere de anchetare a primăriţei, insul a dat în judecată DNA, parte fiind şi municipalitatea. Ca să fie şi Lasconi în proces, nu de alta. Coşa şi acest individ, pe care vi-l vom prezenta în curând, au adus noi controale la Câmpulung, tot în chestiunea bulevardului, pentru a verifica modul de ţinere a audienţelor pe un şantier. Unde cel mai mare risc este să-ţi cadă nişte frunze în cap!  

  • Funcţionarii şi cetăţenii înscrişi la audienţe riscă să fie zdrobiţi de frunzele şi florile de tei                  

„Graţie” reclamaţiilor celor doi sabotori ai Câmpulungului, Primăria a avut din nou musafiri nepoftiţi. Cele mai proaspete verificări din partea unor instituţii ale statului au fost întreprinse de trimişii Inspectoratului Teritorial al Muncii şi Ministerului Muncii, instituţii sesizate de condiţiile „periculoase” în care au loc audienţele ţinute de Elena Lasconi pe Bulevardul „Pardon”. Unde colegii săi şi petenţii înscrişi la dialogul cu primăriţa riscă să fie accidentaţi de căderea frunzelor şi florilor de tei. Căci altceva n-are ce să le pice în cap. Şi nici în ce să cadă n-au, nefiind şanţuri sau gropi pe un şantier care se apropia de închidere dacă liberalii nu declanşau atacul abject împotriva câmpulungenilor.

Cele două instituţii cu atribuţii pe linie de protecţie a muncii n-au fost singurele sesizate. Autorii, de-o îndârjire care n-are cum să nu te pună pe gânduri, întrebându-te ce le lipseşte, au reclamat şi la DNA. Căci nu strică o plângere în plus, mai ales că insul despre care vă povestim plictiseşte procurorii DNA cu prostiile lui de când a preluat Elena Lasconi mandatul.

Mai nou, primăriţa s-a ales cu plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie, motivul constituindu-l faptul că a intrat pe şantierul bulevardului fără cască pe cap şi bocanci în picioare. Împrejurarea: tot audienţele cu cetăţenii, care s-au derulat într-o zonă sigură, într-un cort. Ce legătură o avea cum era echipată Elena Lasconi la audienţe cu obiectul muncii anchetatorilor? Asta vor afla petenţii care s-au adresat instituţiei a cărei bombardare cu adrese aberante chiar nu poate fi legal oprită? DNA chiar trebuie să piardă timpul cu cererile incredibile, venite pe bandă de la Câmpulung, de la aceeaşi persoană care n-a avut niciodată câştig de cauză până acum?

  • Reclamagiul a dat în judecată inclusiv DNA, nemulţumit că n-o „leagă” pe Lasconi   

Primăriţa ne-a povestit că, pentru petiţiile făcute de un individ despre care ea bănuieşte că execută o comandă politică a unui partid, DNA a cerut bibliorafturi de documente, pe care angajaţii Primăriei le-au dus conştiincios procurorilor puşi la treabă de unul care n-are treabă. Când DNA Piteşti a dat o soluţie de neîncepere a urmăririi penale, reclamagiul şi-a mutat demersul la DNA Bucureşti. „Nici soluţia aceea nu i-a convenit şi acum a dat în judecată DNA-ul, acţiune în care suntem şi noi parte. Că nu i-a convenit!”, spunea Elena Lasconi cum se chinuieşte un iresponsabil să pună frână activităţii Primăriei, ai cărei angajaţi trebuie să-şi rezerve timp şi pentru a răspunde cerinţelor anchetatorilor.

Acelaşi cetăţean s-a înfiinţat la uşa Parchetului imediat cum prefectul Radu Perianu a deschis acţiunea de anulare a autorizaţiei de construire a lucrării de amenajare a Bulevardului „Pardon”. Ce voia de la procurori individul? S-o „lege” pe Lasconi că n-a oprit lucrarea, eventual, în acelaşi timp cu înregistrarea acţiunii prefectului la Tribunal, dacă se putea.

La concurenţă în materie de sesizări cu acesta este Anca Coşa, de teama căreia nu se face nimic în Parcul „Kretzulescu”, deşi Primăria are planuri de reparaţii a tot ceea ce s-a stricat. Însă îmbătrâneşti aşteptând eliberarea autorizaţiilor de construire în cadrul unei proceduri anevoioase, impuse de statutul de sit istoric al centrului Câmpulungului. Iar dacă, vorba primăriţei, mişti o bordură de la locul ei fără autorizaţie se repetă povestea de la bulevard.

Dacă cei doi nu se potolesc cu hărţuirea la adresa Primăriei şi a Câmpulungului, căci nu numai Primăriei fac rău, ci întregului oraş, există riscul ca Bulevardul „Pardon” să fie închis şi pietonal cât durează procesul cu prefectul.

Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!