20.6 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Cum de bulevard nu se poate atinge cât ţine procesul, constructorul are ca sarcină să execute trei dintre cele şase zone din „Piaţa Neacşu”

Dintre cele şase scuaruri şi intersecţii cuprinse în proiectul „Piaţa Neacşu uneşte comunitatea”, Elena Lasconi a discutat cu executantul câştigător al lucrării – acelaşi de la Bulevardul „Pardon” – ca, în 2022, să rezolve jumătate din contract. Intervenţiile pe cele şase fronturi de lucru nu sunt de mare anvergură, dar de mare efect vizual odată puse la punct spaţiile aflate pe străzi cu trafic consistent. Prin urmare, se vor vedea frumos după amenajare şi dotare cu mobilier stradal, stâlpi de iluminat ornamental, arbori, arbuşti şi flori. Primăriţa vrea să fie gata până la sfârşitul anului trei dintre cele şase spaţii care compun „Piaţa Neacşu”. Teoretic, omul de afaceri George Răuţoiu n-ar trebui să fie depăşit de sarcină, întrucât liberalii i-au luat de pe cap Bulevardul „Pardon”, cu câteva luni înainte ca lucrarea finalizată să fie predată Primăriei. Iar la strada Drăceşti şi-a propus să încheie reabilitarea în această lună.

Elena Lasconi vrea ca, în 2022, să fie gata esplanada Romarta, spaţiul verde din Grui, unde este ghena, şi un colţ al terenului degajat de tarabele de la PSD  

Degajarea forţată a agendei de lucru a firmelor familiei Răuţoiu de cea mai importantă lucrare a Câmpulungului, oprită de PNL cât ţine un proces cu o durată măsurată în ani, permite începerea celorlalte două contracte câştigate în acest an: parcurile şi spaţiile din „Piaţa Neacşu”. Dintre cele cinci parcuri, Elena Lasconi a tratat cu patronul George Răuţoiu să demareze lucrările la cele de pe străzile Alexandru cel Bun şi Dragalina. Iar la „Piaţa Neacşu”, investiţia debutează cu Romarta, Grui (spaţiul verde din vecinătatea platformei de Grui de peste drum de cimitir) şi vecinătatea PSD Câmpulung, unde un colţ al parcării face parte din proiectul „Piaţa Neacşu uneşte comunitatea”.

„Cele trei aş vrea să le dăm cu finalizare în acest an. Proiectul de la fosta piaţă „La ruşi” (n.r. proiect separat de „Piaţa Neacşu”) este aproape gata. Au comandat şi băncile. Trebuie să monteze staţiile de încărcare a vehiculelor electrice. O să le punem noi la dispoziţie şi o să le scoatem din proiectul lor, pentru că le-am primit, anul trecut, de la Holcim, prin sponsorizare. Sunt de ultimă generaţie. Încă nu le vom pune imediat în funcţiune, pentru că trecem prin Consiliul Local nişte reguli, trebuie să contactăm pe cineva care are o aplicaţie, sunt nişte proceduri pe care le vom supune aprobării Consiliului Local.”, ne-a declarat, de curând, Elena Lasconi.

Vă amintim că fiecare zonă din „Piaţa Neacşu uneşte comunitatea” va fi personalizată, prin montarea de înscrisuri realizate din litere volumetrice. În fiecare dintre spaţiile modernizate se va amplasa o literă din componenţa cuvântului „Neacşu”: „N” – zona Pieţei Centrale; „E” – zona „La Gardă” (va fi inclusă în „BINE AŢI VENIT”); „A” – zona „La Rotunda” (va fi inclusă în „ROTUNDA”); „C” – zona „Romarta” (va fi inclusă în „CÂMPULUNG”); „S” – zona Schei (va fi inclusă în „SCHEI”); „U” – zona Grui (va fi inclusă în „GRUI”).

Iată ce se va realiza în cele trei spaţii aflate pe agenda de lucru a acestui an:

  • Zona Pieţei Centrale, cunoscută sub numele „La Ruşi”. Investiţia cuprinde: 10 m de bordură 20×25; 28 mp de gazon cu sistem de irigaţii; 10 arbuşti; o literă volumetrică. Aici va fi montată litera „N”, cu o înălţime de un metru, personalizată cu logo-ul „Câmpulung 500”, prin perforare cu laser. Va avea o patină antichizată.
  • Centru, în zona magazinelor „Romarta” (litera „C”). Investiţia cuprinde: 150 m de bordură 20×25, 1.115 mp de pavaj; 80 mp de gazon cu sistem de irigaţii; 3 puieţi; 100 de arbuşti; 9 litere metalice volumetrice „CÂMPULUNG”; 2 bănci cu spătar; 6 bănci cu spătar şi jardinieră; 2 bănci cu spătar, jardinieră, suport pentru cărţi, suport pentru bicicletă; 18 suporturi pentru bicicletă personalizate; o staţie de reparat biciclete; 5 seturi cu 3 coşuri de gunoi selectiv; 5 stâlpi de iluminat; sistem de supraveghere video.
  • Zona Grui, scuarul situat la intersecţia străzilor Revoluţiei şi General Grigore Grecescu – spaţiul verde aflat peste drum de Cimitirul Grui, unde este ghena (litera „U”). Investiţia cuprinde: 40 m de bordură 20×25; 70 m de bordură 10×15; 190 mp de pavaj; 80 mp de gazon, cu sistem de irigaţii; 8 puieţi; 50 arbuşti; 4 litere metalice volumetrice „GRUI”; 4 bănci cu spătar; 2 bănci cu spătar şi jardinieră; 6 suporturi pentru biciclete personalizate; o staţie de reparat biciclete; 2 seturi cu 3 coşuri de gunoi selectiv; 7 structuri ornamentale; 2 stâlpi de iluminat; sistem de supraveghere video.

Contractul pentru „Piaţa Neacşu uneşte comunitatea” a fost câştigat de Group Concif SRL şi Conteh Barengott SRL, două dintre executantele Bulevardului „Pardon”, la preţul de 2.541.572,25 lei.

Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!