23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Părţile s-au înţeles asupra preţului de achiziţie a aripii private din Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”. Tranzacţia se va încheia în curând

În acest mandat, se reuşeşte ce n-au putut sau n-au vrut predecesorii edilului în funcţie: cumpărarea celor 460 de metri pătraţi de la parterul Palatului Culturii care, de aproape 30 de ani, aparţin unei firme din Piteşti. Elena Lasconi a căzut la o înţelegere cu proprietarul părţii private din Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”, în sensul dorit de municipalitate. Marcel Proca a fost de acord să vândă în condiţiile administraţiei câmpulungene, care vor întregi, în curând, proprietatea asupra imobilului-monument istoric din centrul municipiului.

„Domnul Proca a spus că a făcut acest lucru pentru mine, că am negociat la sânge. El a venit cu o evaluare a spaţiului de peste 270.000 de euro. Evaluatorul contractat de noi a apreciat la aproximativ 230.000 de euro. S-a făcut o comisie de negociere, după care am mers şi am discutat eu. L-am rugat să accepte cu 210.000 de euro. Cu atâta îl luăm.”, ne-a relatat primăriţa Elena Lasconi.

Părţile au bătut palma şi urmează să se facă plata în scurt timp. Documentaţia este pregătită pentru următoarea şedinţă a Consiliului Local şi, imediat cum se aprobă rectificarea bugetului local, vânzătorului i se face plata. „La începutul anului, alocasem 500.000 de lei şi am mai pus acum încă 550.000 de lei, ca să scăpăm.”, a încheiat şefa Executivului.

Rămâne de rezolvat cealaltă chestiune, veche şi ea de aproape 20 de ani: transferul clădirii de la Institutul Naţional al Patrimoniului către municipiul Câmpulung.

Prin Decizia nr.62/27.02.1973, a fostului Comitet Executiv al Consiliului Popular al judeţului Argeş, s-a transmis o parte din parterul imobilului Întreprinderii Poligrafice Argeş. Beneficiind de prevederile Legii 15/1990 privind reorganizarea unităţilor de stat în unităţi comerciale şi regii autonome, aceasta a întocmit documentaţia pentru obţinerea Certificatului de atestare a dreptului de proprietate, din 7 decembrie 1993, în care a fost inclus şi parterul monumentului istoric. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!