27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Primele parcuri la care încep lucrările sunt cele de pe străzile Alexandru cel Bun şi Dragalina

Constructorul Bulevardului „Pardon” a câştigat şi contractele pentru cele cinci parcuri şi cele şase scuaruri şi intersecţii cuprinse în proiectul „Piaţa Neacşu uneşte comunitatea”. Procedura de achiziţie cu contestaţii a adus municipalitatea în a doua jumătate a anului, când Elena Lasconi, împreună cu patronul George Răuţoiu, a stabilit cu ce încep cele două lucrări. În cazul contractului pentru parcuri, pe agenda de lucru a restului de an au fost trecute spaţiile verzi de pe strada Alexandru cel Bun şi strada Dragalina din Grui.   

Alegerea cu prioritate a parcului de pe strada Alexandru cel Bun este justificată de amplasarea lui în apropierea mall-ului aflat în construcţie. „În cazul spaţiului verde de pe strada Dragalina nu este vorba doar despre locul de joacă existent, ci este şi de jur împrejurul blocului D2. Proiectul include şi spaţiile verzi din jurul blocului.”, a precizat şefa Executivului. În partea din faţă trebuie să dispară o gheretă abandonată de când! Chioşcul a aparţinut societăţii Gesian, care a comercializat produse de panificaţie. Activitatea comercială s-a închis – cine mai ţine minte de când! -, însă coşmelia a rămas locului, cum s-a întâmplat cu multe altele pentru care, în prezent, se trimit somaţii de ridicare a lor de către afaceriştii dezinteresaţi să degajeze din proprie iniţiativă domeniul public.

„Am semnat contractul şi vor începe lucrările pe Dragalina.”, a anunţat Elena Lasconi care, ieri după amiază, a şi inspectat amplasamentul. Locul arată jalnic, de la aparatele de joacă pe punctul de a se dezmembra, până la aspectul suprafeţei pe care asfaltul s-a predat în faţa vegetaţiei sălbatice. Rectificarea de buget care se pregăteşte este posibil să includă, dacă ajung banii, şi achiziţia unui ceas, ca să fie împăcaţi cei care îi cer, de doi ani, primăriţei să pună la loc ceasul dispărut de câteva mandate. Vechiul ceas nu mai este de găsit, dar dacă se găsesc în buget cei 20.000 de lei necesari, va fi cumpărat unul nou. Rămâne de stabilit amplasamentul, căci fostul a fost ocupat de troiţa Bisericii Grui. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!