20.2 C
Campulung Muscel
03/10/2022

100 de ani de la naşterea lui Marin Preda

Acum 100 de ani, într-o zi toridă de 5 august, Marin Preda vedea lumina zilei în Siliştea-Gumeşti, la o aruncătură de băţ de Argeş.

Considerat pe drept unul dintre cei mai mari scriitori români din toate timpurile, Marin Preda şi-a tras seva din vatra satului natal, şi-a desăvârşit geniul ascultându-şi consătenii şi glia şi a dat viaţă unui univers literar unic, profund ancorat în realitatea însăşi a neamului românesc şi croindu-şi un destin unic în Pantheonul literaturii naţionale.

„Prin viaţa şi creaţia sa, Marin Preda poate că nu a fost cel mai iubit dintre pământeni, dar a rămas, cu siguranţă, unul dintre cei mai valoroşi, mai profunzi şi mai iubiţi prozatori care s-au născut vreodată pe aceste meleaguri. În continuare, vă invit să citiţi un excelent eseu publicat de revista „Q Magazine” cu privire la viaţa şi opera irepetabilului Marin Preda! Lectură plăcută!”, a transmis deputatul PSD, Simona Bucura Oprescu.

 

https://www.qmagazine.ro/fiul-catre-tata-te-iubesc-mult-de-tot-de-aici-dintre-pamanteni/?fbclid=IwAR0Np5YQmmVzdPKy9ZdiWwCRtlwkrC35wYOCYg7CsYKuM56UqDKzJDZdlFo

 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!