6.3 C
Campulung Muscel
29/03/2024

Municipalitatea va preda C.N.I. terenul de la „Carol I” pe care va fi ridicată creşa

Pe baza unui protocol, administraţia locală din Câmpulung va preda Companiei Naţionale de Investiţii din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei terenul pe care va fi construită o creşă. Este vorba de suprafaţa de 3.510,18 metri pătraţi, situată în administrarea Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I”.
Transferul a fost aprobat de consilierii locali în cadrul întâlnirii extraordinare din 19 octombrie, în acelaşi timp, Consiliul Local obligându-se să asigure terenul necesar pentru depozitare şi organizarea şantierului; finanţare pentru racordare la utilităţi (electricitate, apă, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat, etc.), dar şi să menţină destinaţia construcţiei, după ce va fi finalizată, pe o perioadă de minim 15 ani.
Aprobarea şi finanţarea proiectului pilot „Construire creşă medie” de către CNI au venit în urma unei solicitări adresate de Primăria Câmpulung, privind includerea municipiului în Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, subprogramul „Unităţi şi instituţii de învăţământ de stat”. Primarul a cerut construirea unei creşe, din mai multe motive. Unul ar fi că, în momentul de faţă, Câmpulungul nu dispune de o astfel de unitate, iar din statistica ultimilor ani, care arată o creştere a natalităţii (1.758 de nou născuţi în ultimii trei ani), s-ar impune necesitatea creării unor astfel de spaţii educaţionale specifice învăţământului preşcolar. Astfel, s-ar diversifica formele de învăţământ preşcolar din Câmpulung şi o creşă ar oferi o alternativă părinţilor care trebuie să se întoarcă la serviciu după ce copilul împlineşte doi ani.
O creşă medie, cum ar urma să fie construită la Câmpulung, înseamnă şapte grupe cu câte 10 copii pe grupă. S-a luat decizia amplasării ei la Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”, deoarece există suprafaţa de teren necesară, unitatea şcolară având în administrare 59.522 metri pătraţi, dar şi că aici îşi desfăşoară activitatea o paletă largă de elevi, cu vârste cuprinse între 2 şi 19 ani, iar oferta educaţională este una vastă, pornind de la ciclul preşcolar, urmat de cel primar, gimnazială şi liceal. Cum liceul are şi clase vocaţionale, cu specializarea învăţător-educatoare şi educator-puericultor (cadru didactic pentru vâsta 0-3 ani, creşă), elevii ar putea face practica la creşa nouă. Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!