37.4 C
Campulung Muscel
16/07/2024

Liberalii de la judeţ, care au oprit lucrarea de pe Bulevardul „Pardon”, n-au avut curaj să dea ochii cu Elena Lasconi şi câmpulungenii, la sărbătoarea lor

Recepţia găzduită de Complexul „Ciobănaşul”, în cinstea invitaţilor prezenţi la sărbătoarea municipiului, reprezintă o bună ocazie pentru primar de a-i aduna în acelaşi loc pe politicienii ocupanţi ai unor funcţii în administraţia centrală şi locală, parlamentari şi primari. În caz că au existat bănuieli că adversarii politici nu vor onora invitaţia Elenei Lasconi de a fi prezenţi la festivitatea oficială, acestea au fost demontate sâmbătă, 23 iulie 2022.

  • PSD, „câtă frunză, câtă iarbă” la ceremonia Elenei Lasconi

PSD a avut cel mai consistent lot de politicieni participanţi la ceremonie, prin preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Mînzînă, vicepreşedinţii Marius Nicolaescu şi Adrian Bughiu, subprefecţii Ciprian Neculăescu şi Radu Minciunescu, parlamentarii Nicolae Pavelescu, Remus Mihalcea, Nicolae Georgescu şi Aurel Bălăşoiu, primarul de la Mioveni, Ion Georgescu, primarii de la comune: Marian Toader – Lereşti, Petre Boncoi – Valea Mare Pravăţ, Paul Ion Marin – Stoeneşti, Dumitru Secăreanu – Dâmbovicioara. Au fost şi doi edili liberali: Gheorghe Şucu, primarul de la Mioarele, şi Iulian Duţă, viceprimarul de la Schitu Goleşti. Iar dintre foştii primari au onorat invitaţia Gheorghe Oancea şi Liviu Ţâroiu.

N-aveau cum să nu-i fie alături primăriţei Elena Lasconi colegii săi de partid de la judeţ, senatorul Narcis Mircescu şi deputatul Ionuţ Moşteanu. A venit şi Adrian Miuţescu, cel care, ani la rând, a condus PNL Argeş, în prezent, regăsindu-se printre susţinătorii fostului preşedinte liberal Ludovic Orban, grupaţi în Forţa Dreptei.

Partidul care n-a avut niciun lider judeţean la eveniment a fost PNL Argeş. Din partea formaţiunii căreia îi „datorăm” oprirea lucrărilor pe Bulevardul „Pardon” n-a cutezat niciun reprezentant să dea ochii cu Elena Lasconi şi câmpulungenii la sărbătoarea municipiului. „Vitejii” au dat bir cu fugiţii, în frunte cu preşedinta Alina Gorghiu şi prefectul Radu Perianu, lovit de amigdalită în momentul în care, din respect pentru funcţia deţinută, Elena Lasconi l-a sunat ca să-l invite la ceremonie. Aşa cum a procedat cu toate oficialităţile, care au fost contactate personal de primăriţă, pentru a le asigura de lipsa completă de resentimente într-un asemenea moment important pentru Câmpulung.

  • Elena Lasconi i-a premiat pe politicienii de la PSD şi USR       

În semn de consideraţie pentru participarea acestora la sărbătoarea municipiului, primăriţa le-a oferit tuturor medaliile aniversare, realizate în cadrul evenimentului „Câmpulung 500”, şi diplome de excelenţă. Elena Lasconi spunea că face acest gest „cu tot dragul pentru cei care au contribuit la dezvoltarea Câmpulungului, dar şi cu speranţa că ne vor sprijini în continuare, pentru că pot”.

Primul invitat la microfon: Ion Mînzînă, „preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, cu care m-am contrat de multe ori, cred pe bună dreptate. Domnule preşedinte, am uitat tot în momentul în care am primit finanţarea pe „Anghel Saligny”, pentru extinderea reţelei de canalizare din Câmpulung. Meritaţi medalia de aur şi sper că ne veţi sprijini şi cu proiectul de gaze pe „Anghel Saligny”.”, a afirmat Elena Lasconi care i-a mulţumit şefului CJ pentru sprijin. Următorii medaliaţi au fost parlamentarii PSD Aurel Bălăşoiu, Nicolae Georgescu, Remus Gabriel Mihalcea şi Nicolae Pavelescu.

Au urmat parlamentarii USR, prezenţi destul de des în Câmpulung în ultimii doi ani, dar şi implicaţi atunci când Elena Lasconi a apelat la ajutorul acestora. „Colegii şi prietenii mei din USR sunt, în primul rând, români de zece şi nimeni nu ştie mai bine decât mine cât de mult au ajutat Câmpulungul şi continuă să o facă, chiar dacă acum e mai greu. Adevărata competiţie dintr-o societate nu este nici cea economică şi nici măcar cea politică, este aceea de a impune ideile şi principiile cu adevărat benefice tuturor românilor.  Vă asigur că, şi din opoziţie, ei sunt politicienii care luptă pentru aceste principii. Domnul deputat Ionuţ Moşteanu şi domnul senator Narcis Mircescu s-au bătut pentru ca noi să beneficiem, pentru prima dată după revoluţie, de ajutor guvernamental. E vorba de cele 12 milioane de lei obţinute de Câmpulung prin legea bugetului din 2021. Dragilor, sunteţi de aur, vă iubesc şi mă mândresc cu voi! Să nu uităm de P.N.R.R., acest Moş Crăciun al fondurilor europene, meritul tuturor colegilor mei.”, a fost mesajul de recunoştinţă al primăriţei adresat colegilor săi de partid. Elena Lasconi l-a felicitat şi pe deputatul Adrian Miuţescu.

  • Alianţa USR – PNL parcă nu s-ar rupe

Elena Lasconi le-a mulţumit şi parlamentarilor PNL, care „astăzi au ales să nu fie aici, alături de noi. Doi dintre ei sunt sigur în concediu.” Cu atât mai mult cu cât doi erau în concediu, dacă, într-adevăr, şi-ar fi dorit să fie reprezentaţi la festivitatea, liberalii se organizau în aşa fel încât să trimită pe cineva. Dar din neparticiparea acestora se înţelege că n-au dorit să fie prezenţi, atitudine pe care o punem pe seama laşităţii acestora de a apărea în faţa câmpulungenilor, pentru a le adresa câteva cuvinte de ziua municipiului.

Cum liberalii de la judeţ au lipsit în totalitatea „bucăţilor” care asigură conducerea formaţiunii, mulţumirile Elenei Lasconi s-au îndreptat către consilierii locali PNL şi viceprimarul Nicolae Zaharia, „cu care am făcut echipă. Aici parteneriatul a funcţionat. Cred că e momentul în care doar calitatea de câmpulungean să conteze şi să lăsăm politica pentru 2024.”, a fost mesajul Elenei Lasconi pentru partenerii politici, care a lăsat să se înţeleagă că aceasta este dispusă să treacă încă o dată peste disensiunile dintre PNL şi USR la nivel local.

Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!