6.7 C
Campulung Muscel
23/01/2025

Oamenii valoroşi ai Câmpulungului, recompensaţi cu medalia de aur la festivitatea de la „Ciobănaşu’”

Seria premierilor oficiate de Zilele Municipiului nu avea cum să nu-i includă pe oamenii valoroşi ai Câmpulungului şi, totodată, pe oamenii care, din poziţiile ocupate, au sprijinit Câmpulungul. Cei selectaţi de Elena Lasconi pentru a fi recompensaţi în 2022 cu medalia de aur „Câmpulung 500” şi o diplomă de excelenţă au fost prof.dr. Cătălin Andu Copăescu, un profesionist de aur, artiştii Thury Ştefan şi Nelu Constantin, „Cetăţean de Onoare” al Câmpulungului, doctorul Silviu Mănescu, recompensat pentru înfiinţarea şcolii postliceale sanitare din Câmpulung, Arhimandritul Caliopie Ichim, chestorul Ion Florentin Brăcea, comisarul şef Marian Iordache, Gabriel Moiceanu, campionul României la ciclism, Maestru Emerit al Sportului, titlu obţinut cu 50 de ani în urmă, şi Liviu Gabriel Muşat, preşedintele ADR Sud Muntenia.

  • Prof.dr. Cătălin Andu Copăescu: „Sunt surprins şi copleşit. Nu mă aşteptam la această onoare de a urca pe scenă. Mărturisesc că am primit cu extrem de multă bucurie invitaţia de a fi alături de Zilele Câmpulungului. M-am uitat pe program şi am fost extrem de impresionat de bogăţia activităţilor culturale şi sportive. Felicitări tuturor celor care au organizat toate aceste evenimente în această săptămână! Revin de fiecare dată cu extrem de multă bucurie în oraş. Străzile, aerul proaspăt, şcoala la care am învăţat, „Oprea Iorgulescu”, Liceul „Dinicu Golescu” şi, mai ales, oamenii Câmpulungului au fost tot timpul alături de mine. Recunosc că există o distanţă fizică impusă de cariera mea profesională, însă îmi sunt alături toate cele care au legătură cu Câmpulungul. Este semnificativă bucuria când mă întâlnesc cu cei care îşi au originea în Câmpulung. Ne leagă nu doar amintiri comune, ci şi mândria că avem originea în această comunitate. Şi, poate, prea mult spus, credinţa că am putea fi o prelungire modestă a celor care au avut o însemnătate ştiinţifică, culturală pentru aceste meleaguri. În urmă cu 40 de ani, am trăit primele emoţii într-o sală de operaţie aici, în Spitalul Orăşenesc, admirând modele precum maestrul Gheorghe Nicolescu, „Cetăţean de Onoare” al Câmpulungului. Nu ştiu dacă mulţi îşi amintesc de dânsul. Sigur, medicina era mult diferită atunci, instrumentele erau departe de ceea ce înseamnă astăzi computerul, chirurgia robotică ce ne înalţă satisfacţia astăzi, dar poate că relaţiile umane erau ceva mai profunde. Nu vreau să fiu nostalgic, dar nu erau atât de limitate precum Tik-Tok.”
  • Nelu Constantin: „Vreau să-i mulţumesc doamnei primar pentru perseverenţă, pentru cinste şi felul în care a atacat probleme destul de complicate şi a scos la lumină dreptatea. Vreau să mulţumesc domnilor consilieri pentru cele două reprize. În prima repriză a fost meci nul, în a doua repriză au învins cinstea şi onoarea. Vă mulţumesc, domnii mei, pentru încrederea pe care mi-aţi dat-o. Vreau să mulţumesc domnului Enache, preşedintele Centrului Cultural Muscelean pentru încredere.”
  • Dr.Silviu Mănescu: „Mă simt onorat în prezenţa întregii audienţe, mulţumesc mult şi vă felicit pentru tot acest efort. Cred că a fost prima şcoală privată nu din Câmpulung, ci din ţară şi am menţinut ştacheta atât cât să ne continuăm cu succes activitatea.”
  • Liviu Gabriel Muşat preşedintele, ADR Sud Muntenia: „De fiecare dată când acţiunile noastre se leagă de judeţul Argeş este o bucurie, este o sărbătoare, iar când în judeţul Argeş venim în prima capitală a Ţării Româneşti este una dintre cele mai importante sărbători ale sufletului nostru. Iar când în prima capitală a Ţării Româneşti vedem atâta entuziasm vizavi de rezolvarea atâtor probleme cu care ne confruntăm, prin intermediul fondurilor europene, ne gândim că nu degeaba suntem de 20 şi ceva de ani în slujba comunităţilor din Regiunea Sud Muntenia. La Câmpulung deja este o emulaţie extraordinară, la fel ca în întreg judeţul, vizavi de aceste fonduri. Vreau să vă felicit, doamna primar, pe dumneavoastră, echipa dumneavoastră, pentru interesul pe care îl acordaţi acestui domeniu atât de important. Cele zece proiecte pe care le aveţi în cadrul actualului program sunt chezăşie a acestui interes şi sunt convins că programul 2021-2027 va aduce câmpulungenilor, judeţului Argeş, încă o seamă de proiecte care să răspundă atâtor şi atâtor nevoi cu care ne confruntăm.”

În momentul în care a vorbit despre consilierului eparhial, Arhimandritul Caliopie Ichim, „un om de aur care merită aurul”, Elena Lasconi a amintit şi de stareţul Mănăstirii „Negru Vodă”, Protosinghel Ieronim Gheorghiţă, care l-a însoţit pe reprezentantul Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului la ceremonie. „Vă mulţumesc şi vreau să îi transmiteţi ÎnaltPreaSfinţiei Sale Calinic că îi mulţumesc pentru că se roagă pentru Câmpulung şi că este atât de prezent în comunitatea noastră. Îi mulţumesc pentru felul de a fi, harul cu care a fost binecuvântat! Asta ne apropie de Biserică, de Dumnezeu, în aceste vremuri în care lumea s-a îndepărtat de spiritualitate. Cine crede că suntem produsul unei întâmplări şi nu creaţie divină, cine crede că tot ce ne înconjoară şi funcţionează cu precizie dumnezeiască este o altă întâmplare nu e altceva decât un rătăcit.”, a afirmat Elena Lasconi. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!