27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Elena Lasconi: „Îmi doresc ca la anul, după meciul demonstrativ de oină din 2022, să avem o competiţie la care să invităm şi Familia Regală”

Una dintre activităţile inedite din programul Zilelor Câmpulungului este meciul demonstrativ de oină, programat miercuri după amiază, 20 iulie 2022. Evenimentul sportiv este organizat în colaborare cu Federaţia Română de Oină, cu ai cărei reprezentanţi Elena Lasconi a discutat direct pentru desfăşurarea partidei la Câmpulung.

„Este o activitate interesantă, spun eu. Noi am vorbit direct cu Federaţia şi ei ne aduc două echipe campioane. Ne bucurăm să aducem acest sport naţional la Câmpulung şi sper să vină lumea.”, spunea Andrei Grecu, consilierul primarului pe probleme de tineret, care mărturisea că un meci de oină reprezintă o premieră pentru el, la cei 21 de ani şi jumătate ai săi. Este o premieră şi pentru alţii mai mari decât el, care vor avea ocazia să vadă o confruntare între două echipe de talie naţională la Câmpulung, în miezul sărbătorii municipiului, care coincide cu ziua Sfântului Ilie.

Elena Lasconi intuieşte succesul acţiunii sportive şi îşi face planuri pentru la anul. „Eu îmi doresc ca la anul, după acest meci demonstrativ, să facem o competiţie la care să invităm şi Familia Regală. Este o relaţie cu jocul de oină, inclusiv pe tricourile jucătorilor apar însemnele Casei Regale. Invit pe această cale şi pe copii, şi pe adulţi să vină către acest sport. O să vedem cât interes este. Am primit o minge de oină şi nu este un joc chiar simplu. Eu aş vrea să învăţ.”, spunea primăriţa Elena Lasconi. „E.M.”

Sursa foto: Federaţia Română de Oină

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!