10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Investiţii de zeci de miliarde, aprobate la Liceul Sportiv

Compartimentul de Investiţii-Achiziţii din cadrul Primăriei Câmpulung a întocmit un raport, care a fost supus aprobării Consiliului Local la şedinţa extraordinară de la mijlocul lunii februarie, privind modernizarea sălii de sport şi a stadionului de atletism ale Liceului cu Program Sportiv. Sala de sport a fost contruită în 1970 şi, de atunci, nu s-a mai îmbunătăţit nimic la ea. Aşa se explică faptul că, la momentul actual, clădirea este în stare avansată de degradare, atât în interior (finisaje, tâmplărie, instalaţii), cât şi în exterior. Din cauza faptului că este destul de veche, nemaifăcându-se modernizări, sala de atletism nu este prevăzută cu sistem de ventilaţie, iar anexele sunt insalubre. Astfel, pornind de la aceste lipsuri, prin documentaţia de avizare a lucrărilor de investiţii se propune reabilitarea sălii de atletism, urmărindu-se principalele obiective: înlocuirea instalaţiilor electrice şi termice; înlocuirea tâmplăriei; reabilitarea şarpantei; reabilitarea termică; sistem de ventilaţie; refacerea finisajelor interioare şi exterioare; refacerea sectorului de  sărituri şi a zonei de aruncare a greutăţii; reabilitarea anexelor.
    Prin toate aceste reabilitări şi instalări, valoarea totală a investiţiei este de 2.080.480 lei, incluzând TVA, din care partea de construcţii-montaj valorează 1.736.320 lei. Investiţia ar urma să se deruleze pe o durată de 10 luni, reparându-se cu această ocazie 1.070 metri pătraţi (arie construită desfăşurată).

Stadionul de atletism al Liceului, modernizat

    Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 28, a fost pus pe listă şi stadionul de atletism al Liceului cu Program Sportiv, care are o vechime la fel ca sala de atletism, ambele fiind construite în acelaşi an, 1970, şi nici uneia nu i-au mai fost îmbunătăţile condiţiile. Stadionul are dotări învechite, care nu mai corespund zilelor noastre, făcându-le elevilor antrenamentul greu. Astfel, prin toată documentaţia de avizare a lucrărilor de investiţii este propusă îmbunătăţirea pentru a ajunge la standardele corespunzătoare.             Principalele lucrări urmăresc refacerea pistei de alergare, refacerea terenului pentru aruncarea greutăţii, a ciocanului şi a discului, refacerea pistei pentru săritura în lungime şi triplu salt, restul stadionului fiind gazonat. De asemenea, se propune refacerea zonei perimetrale, a aleilor, trotuarelor şi a spaţiilor verzi.
    După ce a fost întocmită documentaţia, s-a calculat suma totală 8.951.896 lei, inclusiv TVA, suma de 7.455.889 lei, inclusiv TVA, fiind alocată de Primărie pentru construcţii şi montaj. Durata întregii investiţii a fost estimată a se desfăşura pe durata a şase luni, aria de lucru fiind pe o suprafaţă de 9.750 metri pătraţi. Proiectul a fost aprobat şi, probabil, lucrările vor începe anul acesta.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!