27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Avocatul Poporului nu doarme noaptea de grija cetăţenilor chemaţi de Elena Lasconi la audienţele de pe bulevard

Cea mai recentă şicană de care are parte Elena Lasconi este „autosesizarea” Avocatului Poporului în chestiunea ţinerii audienţelor de către primar pe Bulevardul „Pardon”. Aşadar, în acest caz, n-ar fi vorba despre o reclamaţie făcută de un „binevoitor”, cum s-a întâmplat cu Bulevardul „Pardon”, ci de sesizarea din oficiu a instituţiei, pe baza semnalelor de alarmă trase de o publicaţie on-line de la Piteşti. Care sunt motivele de insomnii ale Avocatului Poporului, care numai de dialogurile purtate pe bulevard de primăriţă cu cetăţenii nu se mai ocupase?! „De ce fac eu audienţele pe bulevard? Nimic şi nimeni nu mă opreşte să le fac acolo! Eu nu mă las! Pentru mine importanţi sunt cetăţenii.”, declara revoltată, pe bună dreptate, Elena Lasconi, remarcând care sunt grijile Avocatului Poporului.    

Frământările autorităţii respective sunt legate de modalitatea de convocare a petenţilor la audienţe şi de primirea lor într-un spaţiu deschis. Elena Lasconi mai este întrebată dacă a emis o dispoziţie pentru acest lucru şi dacă li s-au asigurat oamenilor măsurile necesare pe timp de caniculă. Măsuri pe care cei care au avut drum pe bulevard le-au remarcat: provizii de apă şi un cort pentru protecţia de razele soarelui. Ce intrigă este atenţia pe care Avocatul Poporului o acordă acestei „urgenţe naţionale” în loc să-şi canalizeze energia şi timpul atacând la Curtea Constituţională legile care ne afectează pe toţi, aşa cum sunt legile justiţiei, îndelung comentate şi contestate de opinia publică.

  • Elena Lasconi: „Toate încercările de intimidare mă încurajează şi mai tare să continui”

Subiectul a fost dezvoltat de Elena Lasconi într-o postare pe pagina personală de socializare:

„Te iubesc, Câmpulung!” sună cel mai bine în limba română, pentru că e din suflet şi e adevărat. Nimeni şi nimic nu îmi poate interzice să mă întâlnesc, să vorbesc cu cetățenii. Nimeni. Deranjează faptul că sunt implicată trup şi suflet, că muncesc cu drag pentru câmpulungenii pe care cu onoare îi reprezint. Sunt mereu printre oameni şi asta nu e bine. Nu e bine, pentru că ei, politicienii de tinichea, se ridică din scaunele lor confortabile doar în campanie electorală. Toate încercările de intimidare mă încurajează şi mai tare să continui. Nu vă puteţi imagina cât de putred e sistemul. Putem să-l schimbăm. Nu e uşor, e teribil de greu.

Vă spun de aici, de pe baricade, că „teribil de greul” ăsta mă face să mă simt extraordinar de împlinită, fericită. Este pentru prima dată în viaţa mea când simt cu fiecare celulă că fac ceva cu adevărat important pentru ţară. România se schimbă de aici de la Câmpulung!

Mă rog doar să fiu sănătoasă, pentru că nu mă opresc. Sper că ce am început aici, în prima capitală a Ţării Româneşti, să vă inspire pe voi toţi, români de bună credinţă, adevăraţi patrioţi, să vă implicaţi concret în viaţa politică, în societatea civilă, să schimbăm în bine pământul ăsta binecuvântat în care se odihnesc fraţii noştri care şi-au dat viaţa pentru ţară.

Astăzi am primit o hârtie oficială de la Avocatul Poporului care, ţineţi-vă bine, s-a autosesizat cu privire la faptul că fac audienţele şi am întâlniri cu cetățenii pe Bulevardul „Pardon”.

Conform legii, instituţia Avocatul Poporului este, atenţie, autoritate publică autonomă şi independentă faţă de orice altă autoritate publică şi are drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice.

Mă întreb, oare, de ce nu s-a autosesizat Avocatul Poporului cu privire la manevra făcută de prefectul PNL de Argeş de a călca în picioare şi de a sfida o comunitate întreagă. Blocarea Bulevardului „Pardon”, un obiectiv de interes public major, care îi afectează pe toţi câmpulungenii, cât şi pe cei care tranzitează oraşul, pe cine interesează? Eu lucrez şi continui să o fac în interesul fiecărui câmpulungean. Voi fi permanent printre oameni, pentru că ei m-au ales şi pentru ei lucrez. Politica mea e politica câmpulungenilor, politica lor o vedem şi o trăim.

Marţi, de la ora 08:30, voi fi tot pe bulevard. Continuăm!”, scrie Elena Lasconi.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!