37.4 C
Campulung Muscel
16/07/2024

Firme care prelucrează material lemnos, amendate

Poliţiştii din cadrul Secţiilor de Poliţie Rurală din Muscel, împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Ploieşti, Biroul Judeţean Argeş, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, verificând societăţi comerciale, dar şi autovehicule oprite în trafic.

Au fost vizate două societăţi comerciale din localităţile Hârtieşti şi Boteni. În urma măsurării şi inventarierii stocurilor faptice, şi a comparării cu stocul scriptic, la societatea din Hârtieşti s-a constatat lipsa cantităţii de 4,464 metri cubi lemn de esenţă fag. Ca urmare a celor constatate, reprezentantul societăţii a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de aproximativ 900 de lei, a fost confiscat valoric. De asemenea, la societatea din Boteni, s-au constatat diferenţe între stocul scriptic şi cel faptic, în sensul lipsei cantităţii de 4,21 metri cubi deşeuri de esenţă răşinoase. Şi reprezentantul societăţii din Boteni a primit o amendă de 5.000 de lei, iar materialul lemnos, în valoare de peste 500 de lei, a fost confiscat valoric.

A mai fost verificată şi o societate comercială cu sediul în Rucăr şi punct de lucru pe raza localităţii Dragoslavele. Oamenii legii au găsit aceeaşi problemă, diferenţă între stocul scriptic şi cel faptic, în sensul lipsei a 1,53 metri cubi lemn de esenţă fag, motiv pentru care administratorul firmei a fost amendat cu 5.000 de lei, dar a fost confiscată valoric şi valoarea lemnului lipsă, de 300 de lei.

Totodată, poliţiştii Secţiei Rucăr, împreună cu specialiştii silvici, au verificat în trafic un autocamion condus de un bărbat de 23 de ani, din Stoeneşti, care transporta material lemnos pe DC 25 de pe raza localităţii de domiciliu. Conducătorul mijlocului de transport a prezentat pentru verificare un aviz de însoţire, din cuprinsul căruia reieşea că transportă cantitatea de 11,570 metri cubi lemn rotund de esenţă moild. Cu sprijinul specialiştilor silvici, materialul lemnos care se afla încărcat în autocamion a fost măsurat şi inventariat, împrejurare în care s-a constatat că în mijlocul de transport se găsea, în plus faţă de cantitatea justificată cu documente, şi cantitatea de 4,5 metri cubi. Astfel, tânărul a primit o amendă de 4.000 de lei, iar cantitatea de 4,5 metri cubi, nejustificată cu documente, a fost confiscată şi predată reprezentanţilor Ocolului Silvic Câmpulung.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!