6.9 C
Campulung Muscel
23/02/2024

„Prin Câmpulung şi pe muscelele lui”, de Nicolae Th. Ştefănescu, recomandarea Bibliotecii Municipale

Biblioteca Municipală Câmpulung vă recomandă pentru săptămâna 27 iunie – 1 iulie cartea „Prin Câmpulung şi pe Muscelele lui (Şi cu o hartă a regiunii)”- de Nicolae Th. Ştefănescu, Câmpulung 1946, ediţie anastatică, Editura „Ars Docendi” Bucureşti 2010.
Nicolae Th. Ştefănescu era fiul lui Theodor Ştefănescu (1842 – 1909), director al Şcolii de Comerţ din Capitală şi viceguvernator al Băncii Naţionale a României din anul 1880. Acesta a cumpărat o vilă în Câmpulung, în apropierea Cercului Militar, pe strada Matei Basarab. Fiul acestuia, Nicolae Th. Ştefănescu, s-a stabilit la Câmpulung în anul 1944, părăsind Bucureştiul. În publicaţia recomandată, autorul a surprins, atât prin descrieri, dar şi cu ajutorul aparatului de fotografiat, Câmpulungul interbelic. Astfel, a realizat fotografii document, Crucea Jurământului, cu Mănăstirea „Negru Vodă”, cu „Bărăţia”, cu Biserica Şubeşti afectată de incendiul din 1934 sau cu morile de apă de pe Râul Târgului.
Fotograful muscelean a realizat interesante fotografii ale locuitorilor îmbrăcaţi în costume naţionale prezentaţi la târg, pe străzile oraşului sau în gospodăriile lor.
Vă invităm să descoperiţi în această publicaţie aspecte şi fotografii interesante din viaţa cotidiană a Câmpulungului interbelic.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!