5.6 C
Campulung Muscel
September 21, 2021

„File din trecutul Muscelului”, expoziţia lunii la Secţia de Istorie şi Artă Plastică a Muzeului Municipal

Muzeul Municipal Câmpulung vă invită să vizitaţi expoziţia temporară de artă fotografică: „File din trecutul Muscelului”. Aceasta aduce în atenţia publicului vizitator fotografii de legendă, ce marchează evoluţia stilurilor arhitecturale specifice secolului XX: neoclasic şi neoromânesc. Publicul vizitator poate admira un număr de 148 de bunuri culturale: cărţi poştale, fotografii şi planuri arhitecturale, reprezentând monumente şi peisaje din Câmpulung şi zona Muscel. Cartea poştală s-a transformat, în timp, din mesager al cuvântului într-un veritabil document de epocă.

„Viaţa reală surprinsă cândva pe o bucăţică de carton este acum o mărturie a trecutului. Autorul imaginii – fotograful, pictorul, graficianul, sau pur şi simplu artistul, rămâne martorul unor realităţi transformate în act cultural împărtăşit cu ceilalţi. Astăzi, aceste documente extrem de rare au devenit parte a unei expoziţii spectaculoase, fapt pentru care vă aşteptăm cu mult drag să treceţi pragul Secţiei de Istorie şi Artă Plastică a Muzeului Municipal Câmpulung pentru a putea contempla, cu proprii ochi, trecutul şi pentru a afla povestea din spatele fiecărei imagini.”, ne-a spus managerul Muzeului Municipal, Alexandru Oprea.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!