19.6 C
Campulung Muscel
02/07/2022

Adolescent, prins cu droguri, în timpul raziei în baruri, pe străzi şi în parcarea Stadionului

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, împreună cu reprezentanţii altor instituţii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, au continuat în week-end activităţile preventive, dar şi acţiunile de prevenire şi combatere a consumului şi deţinerii de substanţe interzise. Începând de joi, 16 iunie, şi până sâmbătă seara, 18 iunie, oamenii legii au fost în cluburi, baruri, pe străzile şi în parcarea Stadionului Câmpulung, cu scopul de a depista şoferii care conduc sub influenţa alcoolului sau a substanţelor cu efect psihoactiv, cât şi persoanele care deţin sau consumă substanţe interzise.

Două localuri şi parcarea Stadionului, verificate de poliţiştii de la Crimă Organizată
Poliţiştii din Câmpulung şi cei ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti au depistat, în seara zilei de 16 spre 17 iunie 2022, patru tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani, iar în urma controlului corporal, asupra unuia dintre ei a fost identificat un pachet, conţinând două folii cu fragmente vegetale, susceptibile a fi droguri. Obiectele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar verificările continuă, fiind întocmit dosar penal. În noaptea de 18 spre 19 iunie 2022, a fost organizată şi desfăşurată o acţiune de amploare, cu forţe mărite, în Câmpulung, pentru prevenirea şi combaterea consumului şi deţinerii de substanţe interzise.
Au acţionat în sistem integrat poliţişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale, rutieră, ordine publică, dar şi alte structuri, din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, dar şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, împreună cu jandarmi argeşeni.
Au fost verificate trei locaţii din Câmpulung (localuri şi o zonă frecventată de tineri), împrejurare în care la un local a fost identificat un tânăr de 18 ani, care avea asupra sa o armă albă – box. Ca urmare a celor constatate, obiectul în cauză a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor, fiind întocmit dosar penal.
„În urma activităţilor desfăşurate în această seară (n.r. 18 iunie) de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, jandarmi argeşeni precum şi lucrători ai Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, a fost constatată o infracţiune, activitate în urma căreia a fost întocmit dosar penal.”, a declarat agentul şef adjunct Florin Popa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.
Cu privire la conducătorii auto, la acest sfârşit de săptămână au fost efectuate 7 testări cu aparatul Drugtest, niciunul dintre conducătorii auto nefiind testat pozitiv. Însă 5 dintre conducătorii auto testaţi cu etilotestul au avut valori mai mari decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cea mai mare valoare fiind de 0,94, în fiecare dintre aceste situaţii fiind întocmit dosar penal, iar conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, acestora nefiindu-le permis să îşi continue drumul. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!