20.6 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Multiplă campioană la alergare montană, Denisa Dragomir, „Cetăţean de Onoare al comunei Berevoeşti”

După ce aleşii locali au fost de acord, la ultima întrunire din luna mai a Consiliului Local Berevoeşti, într-un cadrul solemn, edilul Bogdan Proca i-a oferit multiplei campioane europene şi mondiale la alergare montană, Denisa Dragomir, titlul de „Cetăţean de Onoare al comunei Berevoeşti”, localitate de unde este originară sportivă.
În vârstă de 29 de ani, Denisa Dragomir a devenit, în 2019, campioană Europeană la Skyrunning, iar în 2021, la finalul lunii octombrie, odată cu încheierea Cupei Mondiale de Skyrunning, a fost desemnată campioană Mondială la Skyrunning de către Skyrunner World Series şi International Skyrunning Federation, după ce a câştigat toate cele patru curse la care a participat.
„Denisa Dragomir e, pur şi simplu, cea mai bună alergătoare de skyrunning din lume, o performanţă pe care o reuşeşte datorită pasiunii, ambiţiei, determinării şi muncii depuse, uneori nu în cele mai bune condiţii pentru un sportiv de asemenea calibru. Suntem alături de campioana noastră, care ne reprezintă cu cinste şi cu mândrie la competiţiile sportive şi îi dorim mult succes în toate proiectele de viitor!”, a transmis primarul Bogdan Proca.
Denisa Dragomir este campioană Mondială de Skyrunning; campioană Europeană de Skyrunning; de 5 ori medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale de Alergare Montană de lungă distanţă; maestru al Sportului (certificat obţinut datorită numeroaselor medalii câştigate la campionatele europene şi mondiale); antrenoare de atletism; jurnalist sportiv; pasionată de skyrunning, de alergare, de a inspira şi ajuta persoanele dornice de a deveni o variantă mai bună a lor.
„Cum a început totul? Totul a început cu o victorie! A fost o victorie neaşteptată deoarece am concurat alături de colegele mele din clasele a VII-a şi a VIII-a, eu fiind „proaspătă absolventă” a clasei a III-a. Pot spune că la acea vârstă nu eu am fost cea care am ales alergarea, ci ea m-a ales pe mine.
Ce a urmat? În anii ce au urmat pasiunea de a alerga nu a reprezentat decât un joc al copilăriei, însă totul s-a schimbat odată cu începerea junioratului (vârsta de 14 ani), moment în care joaca denumită alergare s-a transformat în practicarea atletismului. 1.500 metri obstacole a fost proba mea de suflet, cea care m-a ajutat să descopăr sentimentul de a deveni campion naţional, dar alergarea montană mi-a oferit şansa de a mi se cânta imnul naţional, de a plânge şi de a mă mândri cu faptul că sunt român. Pasiunea pentru alergare m-a ajutat să devin persoana care sunt astăzi şi mi-a deschis drumul spre noi orizonturi. Am trăit momente unice care nu pot fi explicate în cuvinte, dar şi clipe de tristeţe, deznădejde. Cu toate acestea, chiar şi acum, după mai bine de 16 ani, tot alergarea este cea care îmi aduce lacrimi de bucurie după un rezultat minunat. Alergarea m-a învăţat că totul trebuie făcut treptat şi cu foarte multă răbdare. Am învăţat şi experimentat pe propria persoană ce înseamnă fiecare antrenament, cum poţi ajunge să îţi îndeplineşti obiectivele şi mai ales cum fiecare greşeală te poate ajuta să devii o mai bună variantă a ta. Iubesc sportul acesta, iar fiecare zi petrecută în alergare este un motiv de bucurie. Zi de zi am şansa de a deveni o variantă mai bună a mea, de a învăţa din propriile greşeli şi de a împărtăşi din experienţa mea cu persoanele aflate la început de drum, dar şi cu sportivii dornici de a-şi îndeplini obiectivele.”, a scris Denisa Dragomir pe blogul său. Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!