23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Deputatul Simona Bucura Oprescu, al Chişinău

Deputatul argeşean Simona Bucura Oprescu a făcut parte din delegaţia Camerei Deputaţilor care sâmbătă, 18 iunie, a participat la Chişinău la Şedinţa Comună a Parlamentelor României şi Republicii Moldova.

Redăm mai jos un fragment din discursul istoric rostit în cadrul întâlnirii de către preşedintele Camerei Deputaţilor din România, Marcel Ciolacu:

„Dacă visul unora a fost să ajungă în Cosmos, eu am visat toată viaţa să trec Prutul. Am venit la Chişinău cu gândul la vorbele de suflet ale marelui poet Grigore Vieru. Vă mulţumesc pentru ospitalitate şi această oportunitate! Am trecut Prutul, alături de colegii mei din Parlamentul României, pentru a participa, cu toţii, la acest moment fundamental din istoria noastră recentă. L-am invocat pe Grigore Vieru, simbolul luptei pentru desprinderea Basarabiei de bolşevismul sovietic pentru că moştenirea sa trebuie dusă mai departe! Astăzi, trebuie să facem un nou pas ţi să muncim, împreună, pentru a asigura un trai mai bun cetăţenilor pe care îi reprezentăm. Iar pentru a face acest lucru, întărirea relaţiilor noastre bilaterale şi obţinerea statului de candidat a Republicii Moldova la Uniunea Europeană reprezintă bazele pentru atingerea acestui obiectiv! Şi spun „împreună”, pentru că experienţa de 15 ani pe care România o are în UE ne-a demonstrat că aceasta este calea pentru a aduce bunăstare cetăţenilor. Viitorul pe care îl construim astăzi trebuie să fie împreună, iar cei care caută să ne separe cu siguranţă nu vor binele cetăţenilor noştri! Această construcţie comună începe chiar de aici, de la Chişinău!”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!