20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

Elena Lasconi, reconfirmată în funcţia de preşedinte USR PLUS Câmpulung

Congresul naţional al USR PLUS, programat pentru începutul lunii octombrie, este precedat de alegeri în teritoriu, prin care sunt desemnaţi liderii organizaţiilor locale şi judeţene. La Câmpulung, formalitatea a fost bifată vineri, 18 iunie 2021, când Elena Lasconi a fost reconfirmată în funcţia de preşedinte al formaţiunii municipale. Succesul înregistrat la scrutinul din 27 septembrie 2020 a avut efecte pozitive şi asupra numărului de membri ai alianţei, judecând după participarea la acţiunea internă, desfăşurată la sediul de pe Bulevard, în mare parte, în exterior. Birourile au fost folosite pentru procesul electoral în sine, care a presupus completarea buletinelor de vot într-o încăpere separată şi introducerea lor într-o urnă, în altă încăpere, la fel ca la alegerile pentru funcţiile publice. Acesta a fost motivul pentru care evenimentul politic început la ora 18.00 s-a încheiat patru ore mai târziu, când a fost finalizată contabilizarea opţiunilor pentru noua structură de conducere a organizaţiei.

 

Andreea Ionescu şi Silviu Ciobănică, vicepreşedinţi  

Derulată într-o manieră simplă, discretă, fără festivism şi invitaţi din afara organizaţiei, acţiunea electorală a USR PLUS a pus accent pe caracterul democratic al desemnării membrilor Biroului filialei locale. Manifestarea, pe care o tratăm cu atenţia cuvenită, afirmaţie valabilă şi în cazul PNL Câmpulung, pe fondul lipsei de evenimente politice în 2021, a început în curtea interioară a sediului din strada Republicii. Consilierul local Dan Belu le-a făcut colegilor instructajul completării buletinului, unul generos prin rubricile care trebuiau bifate, pentru ca votarea să meargă într-un ritm mulţumitor.

La începutul Adunării Generale USR PLUS a fost stabilită comisia electorală, formată din Simona Moldovan, de la PLUS, şi Dan Belu, de la USR. Aceştia au avut ca sarcină principală supravegherea votării, asigurându-se că fiecare participant, intrat pe rând în incintă, semna şi la ridicarea buletinului, şi la predarea lui, prin introducerea în urnă.

Manifestarea a avut pe ordinea de zi două puncte: alegerea delegaţilor pentru conferinţa judeţeană şi alegerea conducerii USR PLUS Câmpulung: preşedinte şi Biroul Local, format din şapte membri şi doi vicepreşedinţi. Pentru Birou, votanţii trebuiau să marcheze cu „x” câţi voiau dintre cei 13 înscrişi, urmând ca cei şase să fie impuşi de numărătoarea voturilor. Al şaptelea este preşedintele organizaţiei.

Membrii de partid au avut şi alte cerinţe asupra cărora trebuiau să se pronunţe, ca, de pildă, desemnarea comisiei de arbitraj, formată din trei membri, a cenzorului Alexandru Sminchişe şi, după cum punctam mai înainte, a celor zece delegaţi la conferinţa judeţeană. Aceştia se vor afla printre cei 160 de membri din judeţ, care vor vota în numele tuturor colegilor din organizaţiile din care provin.

Înainte de startul procesului electiv, Elena Lasconi le-a transmis un mesaj colegilor prezenţi într-un număr care a înlăturat rapid emoţiile neîntrunirii cvorumului, situaţie în care Adunarea ar fi trebuit repetată duminică. „Vreau să vă mulţumesc foarte mult pentru că am atins cvorumul, ceea ce este o treabă grozavă, fiind vineri seara şi zi liberă luni, motiv pentru mulţi să plece în vacanţă. Mă bucur că faceţi parte din acest partid, pentru că este singurul, în momentul de faţă, în care alegerile sunt făcute pe bune. Toate aceste lucruri contează. Nu v-am chemat aici ca să faceţi o prezenţă simbolică. Votul vostru cântăreşte mult pentru următorii doi ani. În rest, există numai liste, înţelegeri, unii îşi bagă familiile, ca să aibă multe voturi.”, li s-a adresat Elena Lasconi colegilor, pe care i-a rugat să citească buletinul de vot cu atenţie. „Pentru că, în următorii doi ani, vom avea în Biroul Local oameni care ne vor reprezenta nu numai la conferinţe de presă, ci peste tot. Trebuie să fim prezenţi în stradă, pentru ca oamenii să vadă că politica se face pentru oameni, nu pentru interese. Aş vrea foarte mult să ne mobilizăm şi să ne gândim la acţiuni concrete pe care să le facem în tot acest timp. Este foarte important ca oamenii să vadă că noi lucrăm în interesul lor. Şi că politica se face pentru ei, nu pentru şmecheri.”, a încheiat aceasta.

Rezultatul alegerilor arată astfel: Elena Lasconi, preşedintele filialei locale USR PLUS Câmpulung; Andreea Ionescu şi Silviu Ciobănică, vicepreşedinţi; Robert Muşetoiu, Mihail Kegye, Mariana Constantin, Florin Badiu, membri ai Biroului Local, împreună cu preşedintele şi vicepreşedinţii. Iulian Zanvetor, Adrian Ungureanu, Valentin Comănescu, Constantin Drăguşanu, Gheorghe Banzea, Iuliana Drăgănescu şi Mihaela Popescu formează lista de supleanţi ai formaţiunii. Mandatul conducerii USR PLUS Câmpulung va fi de doi ani.

Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!