27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Cartierele sunt pline de pisici. După demolarea garajelor, pisicimea este şi mai vizibilă

Demolarea garajelor face vizibilă puzderia de pisici din cartiere, „culcuşite”, după dispariţia şandramalelor, în preajma ghenelor de gunoi. În majoritatea zonelor ocupate de magherniţe, a sporit o faună pisicească ce a întrecut, numeric vorbind, maidanezii. Numeri câte trei-patru, chiar mai multe, la platforma de gunoi, dar sunt adunate şi la scările blocurilor, unde au hrana asigurată, uneori şi adăpostul, de către locatarii cu milă faţă de animalele fără stăpân. Compasiunea proprietarilor de apartamente, care au grijă de ele, a condus la înmulţirea lor excesivă sub ferestrele oamenilor, unde miorlăitul este garantat. Câinii tot s-au mai strâns şi s-au dus la adăpostul privat, gestionat de nemţi împreună cu „Anima”, însă pisicile nu sunt treaba nimănui.

La fiecare tură dată prin cartiere, împreună cu primăriţa Elena Lasconi şi directorul ADP, Bogdan Pătru, am remarcat prezenţa excesivă a blănoaselor cocoţate pe băncile de la blocuri, pe maşini, pe platformele de la intrarea în scara de bloc. Sunt peste tot şi sunt obişnuite cu oamenii. În condiţiile în care ele nu intră în responsabilitatea asociaţiei de protecţie a animalelor de la Câmpulung, care se ocupă de câinii comunitari, este de înţeles unde vom ajunge lăsându-le să se înmulţească. Acum, nu susţine nimeni să fie exterminată pisicimea învăţată cu traiul între betoane, dar nu este firească în cartiere prezenţa unei populaţii feline scăpate de sub control. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!