19.6 C
Campulung Muscel
02/07/2022

RADEF România Film predă Primăriei fostul Cinema „Balada”

După un an de aşteptare, Primăria Câmpulung va prelua de la RADEF fostul Cinematograf „Balada”, o ruină care alterează imaginea zonei, nici ea vreo splendoare a cartierului. Dar cu imobilul abandonat, cocoţat pe esplanada de la „Balada”, este şi mai jalnică. Vişoiul are şanse, într-un viitor nu foarte îndepărtat, dar nici prea apropiat, să-şi corecteze aspectul, mai cu seamă în acest punct central, întrucât Primăria lucrează la un proiect de „Regenerare urbană” special pentru cel mai populat cartier al Câmpulungului.

Proiectul include strada Dumitru Lazea, strada cu blocurile Turn, şi toate arterele care pornesc din ea, în dreapta şi stânga. Intenţia autorităţilor este de a obţine o finanţare europeană pentru asfaltarea acestor străzi şi pentru amenajarea spaţiilor dintre blocuri. Între acestea se află şi fostul amplasament al celei mai mari aglomerări de garaje din oraş, cel de la „Balada”. Şandramalele au dispărut, dar a rămas clădirea părăginită a fostului cinema, care nu mai poate etala acelaşi exterior în momentul în care cartierul va intra în „Regenerare urbană”. Nu este un proiect pentru acest mandat, însă important este să fie lucrat şi depus imediat cum se deschide finanţarea prin Programul Operaţional Regional.

Elena Lasconi a solicitat societăţii în insolvenţă România Film ambele clădiri de foste cinematografe, atât „Muscelul”, cât şi „Balada”. Solicitarea a transmis-o Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor România Film la începutul mandatului său, însă de-abia acum a sosit răspunsul. Şi numai pentru imobilul de la „Balada”, nu şi pentru cel central. Ar mai fi de bifat o formalitate constând într-un protocol de predare-preluare, care trebuie să treacă prin Consiliul Local.

Destinaţia pe care Elena Lasconi şi-ar dori s-o redea clădirii care va fi preluată în curând este şi aceea de cinematograf. Între altele. Deşi la cât este de muncă acolo… pentru consolidarea imobilului, reabilitarea şi dotarea lui, în condiţiile în care nu este avantajat nici de poziţia în oraş şi nici de poziţia în cadrul cartierului… „Nu va fi cinematograf, ci o clădire multifuncţională, pentru teatru, cinema, conferinţe, se pot face foarte multe lucruri.”, sunt, deocamdată, planuri care rămâne de văzut dacă vor fi aşternute pe hârtie în această formă sau alta. Pentru orice ar avea de gând Primăria, dacă intenţionează s-o păstreze, punerea ei la punct nu va putea fi suportată din bugetul local, care de-abia duce funcţionarea administraţiei publice. Fondurile nerambursabile rămân speranţa, dacă tot se întregeşte patrimoniul municipiului cu încă o clădire. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!