25.5 C
Campulung Muscel
16/06/2025

Liberalii şi-au bătut joc de câmpulungeni, oprind lucrările pe bulevard, posibil şi doi ani, cât ţine procesul

Motivul încetării lucrului pe Bulevardul „Pardon” îl constituie acţiunea în instanţă, intenţionat grăbită, a prefectului Radu Perianu, pentru anularea autorizaţiei de construire emisă în timpul lui Liviu Ţâroiu. „Vânătoarea” declanşată de liberali pentru a o înfunda pe Elena Lasconi se produce cu sacrificarea binelui câmpulungenilor, care aşteptau ca, în această vară, investiţia să fie încheiată. De încheiat au încheiat-o forţat PNL-iştii, printr-un sabotaj mizerabil având-o ca ţintă pe Elena Lasconi, căreia vor să-i sufle funcţia nu onest, într-o luptă electorală, ci cu stratageme mârşave. De ce? Pentru că, într-o confruntare electorală cinstită, ştiu că n-au nicio şansă, neavând nici om pe care să i-l opună Elenei Lasconi, nici credibilitate, ca partid, în ochii câmpulungenilor, după 11 ani de administraţie dezastruoasă a PNL. Adăugându-i şi pe următorii cinci, în care liberalii s-au aflat într-o frăţie făţişă cu Ţâroiu şi PSD-iştii lui, avem imaginea dezgustului comunităţii faţă de un PNL care a declanşat un atac politic fără precedent.

  • Lasconi, „vânată” cu un dosar penal, ca să-şi piardă funcţia   

Perspectiva unui dosar penal este recunoscută şi de Elena Lasconi, care numai în această manieră josnică ar putea fi dată la o parte din funcţie. Altfel, nu, neivindu-se, până la jumătatea mandatului, contracandidatul. Primăriţa a „mirosit” capcana după felul în care a fost formulată acţiunea, cu lipsa precizării exprese că „lucrările se opresc de drept”, care apare în alte acţiuni îndreptate împotriva altor primari. „Ideea pe care o are clasa politică dornică să pună mâna pe Câmpulung este următoarea: Lasconi va câştiga următorul mandat, aşa că singurul lucru pe care putem să-l facem este dosar penal, ca să nu mai poată să continue. Este o luptă politică, deoarece vor să pună mâna pe oraş şi pe putere. Ei au alte gânduri cu Câmpulung, nu ce fac eu, care mă gândesc la lucruri concrete, prin care să transformăm oraşul.”, a afirmat Elena Lasconi la emisiunea de aseară, de la Clar TV.

  • Oprirea lucrărilor, „cel mai rău lucru care s-a întâmplat în Câmpulung după falimentul ARO”

„Faptul că Bulevardul „Pardon” este blocat de către prefect este cel mai rău lucru care s-a întâmplat în Câmpulung după falimentul ARO. Doar că unii politicieni nu înţeleg acest lucru din birourile lor de la Piteşti şi Bucureşti.”, spunea Elena Lasconi, care a vorbit cu prefectul Radu Perianu şi înainte de introducerea acţiunii în instanţă, şi după. „Şi o să vorbesc şi săptămâna viitoare.”, spunea aceasta în ideea ca oamenii să înţeleagă că se zbate să deblocheze lucrarea oprită din raţiuni politice. Legalitatea cu care defilează prefectul şi liberalii trece în planul secund al demersului prin care se urmăreşte ca primăriţa să se aleagă cu  un dosar penal şi să fie eliminată din funcţia de primar.

Toate secvenţele „lucrăturii” se leagă: I.S.C., grăbit să anunţe prefectul de rezultatul controlului, prefectul, şi mai grăbit să ajungă cu primarul la judecată, atacând autorizaţia de construire, cu consecinţa stopării lucrărilor. Am spus-o de fiecare dată: Perianu avea posibilitatea de a iniţia acţiunea în contencios administrativ în termenul maxim de şase luni, dar a ales să se mişte rapid, în mai puţin de o lună şi jumătate de la informarea I.S.C.-ului. Din informaţiile deţinute de Elena Lasconi, cel mai recent proces de acest fel, înaintea celui declanşat împotriva Câmpulungului, a fost deschis în aproape 200 de zile, nu în 50, ca în cazul nostru.

  • O parte dintre actele cerute de I.S.C. existau la Primărie    

În procesul iniţiat de Perianu împotriva primarului Câmpulungului, Elena Lasconi a depus întâmpinare şi şi-a angajat un avocat, din banii săi. „Sunt sigură că o să câştigăm acest proces. Sunt şanse foarte mari să-l câştigăm.”, spunea aceasta. Când face această afirmaţie, Elena Lasconi se bazează pe faptul că are toate documentele care au lipsit în timpul verificării întreprinse de I.S.C.

Săptămâna viitoare, primăriţa va avea din nou discuţii şi la Prefectură, şi la I.S.C., unde va merge cu dosarul cu documentaţia completă. De ce n-a fost completă în momentul controlului? Nu s-au găsit unele studii pe care Primăria le avea. „În momentul în care a venit controlul, arhitectul şef era de puţină vreme angajată la Câmpulung. Iar arhiva Primăriei este, pe româneşte, „varză”. Este o debara aici, o debara acolo, la subsol, nu ştiu câte. În timpul controlului, i s-au cerut domnului de la Achiziţii anumite documente şi el a spus că nu le găseşte. Nu că n-ar exista, ci că nu-l găseşte. Când city managerul Ioana Marcu a început să caute proiectul Parcului „Kretzulescu” în debaraua de la Achiziţii, a găsit un document. Luându-le pe fiecare în parte, am găsit cea mai mare parte dintre documente.”, a povestit Elena Lasconi.

  • Trecerea timpului va conduce la degradarea şi scumpirea lucrării

Consecinţa cea mai neplăcută a acţiunii prefectului este că lucrările pot rămâne „încremenite” chiar şi doi ani, până la epuizarea căii de atac. Timp în care ce s-a lucrat se degradează, preţurile materialelor de construcţii vor continua să crească, başca executantul este şi el îndreptăţit să dea municipiul în judecată. „Mai aveam nevoie de o lună. A fost disconfort până acum, dar va fi disconfort şi de acum înainte. Eu am făcut eforturi fantastice ca să fac rost de bani.”, a amintit Elena Lasconi momentul în care a adus, la începutul anului 2021, cele 7 milioane de lei necesare susţinerii investiţiei pe care Liviu Ţâroiu o lăsase fără finanţare.

Ce vedeţi în prezent pe Bulevardul „Pardon” sunt lucrări pe care Edilul şi firme contractate de persoane particulare le execută pentru branşarea la reţeaua cea nouă de apă. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!