18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

Militarii Batalionului „Dragoslavele”, în Grecia

29 de militari din Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” din Câmpulung, sprijiniţi de doi ofiţeri din cadrul celorlalte batalioane de manevră ale Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, au participat în perioada 30 mai – 3 iunie, în poligonul Askos-Profitis de lângă Salonic – Grecia, la exerciţiul multinaţional „Golden Fleece 22”.

Cu această ocazie, militarii câmpulungeni s-au antrenat alături de parteneri din Grecia, Bulgaria şi Albania pentru atingerea obiectivelor comune de instruire. Misiunea plutonului de vânători de munte, în etapa finală a exerciţiului, a fost aceea de a respinge atacurile adversarului şi de a captura o serie de obiective din poligon, cu sprijinul aviaţiei şi alături de un pluton de infanterie mecanizată din Bulgaria.

În data de 2 iunie, în cadrul aceluiaşi exerciţiu, a avut loc Ziua Distinşilor Vizitatori (DVDay), ocazie ce a permis comandantului Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” să îşi observe subordonaţii în acţiune alături de partenerii străini.

Locotenentul Paul Neculoiu, caporalul Ionuţ Gheorghe şi subofiţerul de legătura grec, sergentul major Aikaterini Papageorgiou, au primit de la comandantul brigăzii, moneda (coin) Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, în semn de apreciere pentru modul exemplar în care şi-au îndeplinit atribuţiile.

În semn de mulţumire pentru parteneriatul de durată dintre Brigada 2 Vânători de Munte şi armata elenă, colonelul Ilie Marian Dragomir a făcut schimb de însemne heraldice şi simboluri ale structurilor cu şeful Statului Major al Forţelor Terestre din Grecia, generalul locotenent Haralampos Lalousis şi cu generalul locotenent Sotirios Kostakoglou, comandantul Corpului NATO cu Dislocare Rapidă din Grecia (NRDC-GR), discutând cu aceştia şi despre perspectivele activităţilor de instruire în comun.

Exerciţiul „Golden Fleece 22” a fost planificat şi organizat de Statul Major al Republicii Elene, cu scopul îmbunătăţirii cooperării militare dintre statele participante, sporirea interoperabilităţii şi dezvoltarea capabilităţilor operaţionale de răspuns la situaţii de criză sau a conflictelor cu potenţial de deteriorare rapidă a situaţiei. E.M.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!