23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Aurelian Dode Andronache a participat la etapa de Viteză în Coastă din Brașov

La Poiana Brașov s-a desfășurat etapa de Viteză în Coastă, în zilele de sâmbătă, 14 octombrie, și duminică, 15 octombrie 2022. La această etapă au concurat piloți de elită, printre care se numără și câmpulungeanul Aurelian Dode Andronache. Acesta a participat, la invitația bunului său prieten și organizator al acestui concurs , Mihai Leu. Aurelian Dode a reușit, în ziua de sâmbătă, să se claseze pe locul 5 în calificări, din cele 104 mașini participante. Acesta a pilotat monopostul Speed Car GT 1000R, o mașină prototip ce cântărește 450 kg, dezvoltă în jur de 180 de cai și poate atinge viteza de 0-100 km/h în doar 2 secunde. În ziua de duminică s-a clasat pe poziția a opta a clasamentului Open, pe locul trei la monoposturile mari SC3000, iar la grupa sa de monoposturi SC1000 a obținut victoria. Aurelian Dode Andronache a participat și la Campionatul de Super Rally, formând echipa Impuls Leasing împreună cu Costel Cășuneanu, echipă ce a cucerit locul unu pe podium. Așadar, anul competițiilor de raliu s-a încheiat cu rezultate foarte bune pentru pilot. Va urma Gala Campionilor, ce se va desfășura pe data de 3 decembrie 2022 și va avea loc la București, în Sala Opera.

  • Despre experiența pilotului Aurelian Dode Andronache

Campionatul de Super Rally a reprezentat un pas important pentru pilotul Aurelian Dode. Acesta a participat la toate etapele concursului și, cu toate că a avut o ieșire în decor la etapa de la Craiova, nu l-a împiedicat pe acesta să ajungă în locurile de top ale clasamentului. La Super Rally, s-a situat cu echipa Impuls Leasing pe primul loc în clasamentul echipelor, pe locul trei la clasa de monoposturi, iar la clasamentul Open se află pe locul cinci. Potrivit pilotului, în incidentul de la Craiova a avut ghinionul ca la a treia trecere, cu 200 de metri înainte de sosire, preț de câteva minute, a început să plouă, ceea ce a dus la efectuarea unei manevre de evitare a pericolului.

Din cauza vitezei foarte mari pe care o avea la acel moment, acesta a decis că cel mai sigur mod de a opri mașina, deși trebuia să efectueze un viraj la stânga, a fost să o lase să meargă în față și să se oprească progresiv. În urma acestui incident, nu au rezultat pagube foarte mari pentru monopost, iar echipa tehnică a pilotului a putut reface mașina pentru a concura la următoarea etapă. „Mașina mea, dintre toate monoposturile, este cea mai slabă din campionat, dar, cu ajutorul partenerilor mei și cu experiența proprie, am reușit să mă alătur celorlalți concurenți și chiar să le creez probleme, din când în când.”, a specificat Aurelian Dode Andronache.

Acesta a ales să participe la Campionatul de Super Rally, deoarece mașina cu care participă este spectaculoasă în oraș, iar sponsorii vor ca lumea să o vadă, astfel încât să le creezi o imagine foarte bună. Aurelian Dode a mai adăugat faptul că a fost adus într-un astfel de campionat chiar de către organizatorul concursului și bunul său prieten, Mihai Leu. „Îmi place foarte mult acest campionat. Am fost invitat pentru prima dată de către prietenul meu, Mihai Leu, la o etapă de la Târgu Mureș. A fost o adevărată plăcere să văd atât de mulți oameni, în jur de 20.000-30.000, care vin și interacționează cu tine, vin lângă tine și îți pun întrebări, se uită la mașină și sunt curioși să afle mai multe informații.”, a continuat acesta.

De asemenea, potrivit lui Dode, prietenul său, Norris Măgeanu, care este președintele Federației Române de Automobilism Sportiv, a crescut foarte mult nivelul de siguranță și de organizare. Regulamentele s-au schimbat foarte mult, în bine. „Norris a fost și el sportiv, la fel ca noi, știa problemele care trebuiau rezolvate și, cu toate că problemele nu se rezolvă „bătând din palme”, în cele trei mandate pe care le are, a reușit să rezolve foarte multe dintre acestea”, a adăugat Aurelian. Planul pilotului pentru anul 2023 este de a reuși să vândă actualul monopost, în urma căruia să revină cu un altul, mult mai rapid și mai potent, cu care va face cu certitudine spectacol și se va clasa în topurile clasamentelor.

  • Asociația sportivă a lui Aurelian

Aurelian Dode conduce o asociație sportivă cu 35 de piloți de diferite vârste, din toată țara. În anul 2022 a participat la Campionatul Național de Autoslalom cu o echipă formată din piloți câmpulungeni. În cadrul acestui campionat, Albert Coriu a câștigat titlul de Campion Național la clasa acestuia, iar Vlad Victor a reușit să ajungă pe poziția a patra în clasament. Printre ei se numără și Mihai Costescu și Emanuel Dorcioman.

„Eu încerc să duc acest sport cu motor, care este un sport destul de scump, mai departe, iar Câmpulungul să rămână, totuși, cu o imagine în sportul auto. Poate vom reuși la anul să facem o etapă de Autoslalom la Câmpulung și de Super Rally. Încerc să duc mai departe această tradiție, această pasiune a mea, dar sperăm să putem fi și ajutați, deoarece din punct de vedere financiar, este foarte complicat. Mie îmi place să merg mai departe cu orașul nostru și cu tradițiile noastre din zona Muscel. Celorlalți colegi ai mei le place zona Câmpulungului și, de fiecare dată când aceștia vin la etapele din Câmpulung, sunt foarte bucuroși și încântați de ceea ce se întâmplă la noi. Sper ca orașul să fie terminat până anul viitor, pentru a putea organiza o etapă de Super Rally.”, a mai spus acesta.

„Pe această cale, vreau să le mulțumesc tuturor partenerilor mei și tuturor celor care m-au ajutat în anul 2022 și sper să-mi fie alături și anul viitor, în 2023. Eu cred că am făcut tot ce am putut, tot ce a depins de mine să fim vizibili și să facem o reclamă bună atât orașului, cât și partenerilor mei care au fost mereu alături de mine. Vă mulțumesc foarte mult și vă doresc să aveți un an cât mai liniștit și sărbători frumoase !”, a transmis la final Aurelian Dode Andronache.

Robert Adrian ŞTEFAN  

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!