18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

Şantierul mall-ului din Vişoi, raiul căutătorilor de fier vechi

De câteva săptămâni, după ora opt dimineaţa, începe munca pe şantierul mall-ului care se construieşte pe malul Râului Târgului, în spatele blocurilor D23, D24 şi D25 de pe strada Alexandru cel Bun. Două picamere şi un excavator au misiunea de a sparge suprafaţa betonată a fostului Şantier Câmpulung, devenită proprietatea investitorului. Într-o variantă optimistă, complexul comercial va fi gata până la anul, posibil, în preajma Paştelui, după estimările de la debutul lucrărilor. După spargerea betonului, au apărut în zonă căutătorii de fier vechi care vin aici la sigur. Şi este fier destul, după cum arată plăcile făcute praf de utilaje, din care ies drugi sănătoşi. Tot locul este împânzit de metalul căutat de rudarii de la comune, ale căror căruţe au ca destinaţie locul răscolit de întreprinzătorul care a demarat lucrările de pregătire a terenului.

Cel mai matinal dintre căutătorii de fier vechi era la datorie în această dimineaţă, dotat cu o maşinărie portabilă de tăiat fierul beton. Omul muncea sub privirile vigilente ale soţiei, care îl supraveghea de pe margine cu braţele încrucişate. Lângă ea… captura realizată până în prânz: două braţe de fire metalice, mai groase şi mai subţiri. Probabil că omul asudă cât îl ţin puterile într-o zi de vară, cu temperaturi, deocamdată, suportabile, pentru a colecta cât permite capacitatea unei căruţe în care îşi fac loc şi câteva braţe de iarbă proaspăt cosită. „E.M.”

 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!