11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Răţuştele din „Kretzulescu”, atracţia parcului

Punctul de atracţie al Parcului „Kretzulescu” îl constituie o raţă cu pui, mai precis cu opt răţuşte irezistibile după ea, care atrag privirile ca la spectacol. Deocamdată, pe lac sunt trei păsări adulte, dintre care doi răţoi, însă bucuria celor care vin în parc sunt puii, în direcţia cărora sunt aţintite telefoanele copiilor şi bunicilor. Cele mai multe raţe sunt, însă, la barajul de la Apa Sărată. Dacă vreţi să-i vedeţi solitari pe răţoi, să vă duceţi la lac, la Apa Sărată, ne spuneau cei din echipa ADP-ului, aflaţi ieri în „Kretzulescu”, pentru plantarea cireşilor japonezi. Primăvara vin toţi, se împerechează şi cuibăresc lângă Staţia de Epurare. „Flăcăii” care nu prind nimic rămân la Epurare.”

Doi „băieţi” şi o „fată” au ajuns pe lacul din Parcul „Kretzulescu” şi sunt o sursă de inspiraţie pentru fotografiile care alimentează conturile de Facebook cu frumosul câmpulungean. Printre miile de cărăbuşi care au împânzit nu doar oraşul, ci şi reţeaua de socializare… hop şi o răţuşcă!

Din lac porneşte un şanţ care trece, la un moment dat, prin spatele izvorului din „Kretzulescu”. „Vrem să deblocăm scurgerea, care funcţionează pe principiul vaselor comunicante. În momentul în care creştea nivelul apei, se golea din lac. Dar e făcută ciudat, trebuie să crească foarte mult cota lacului, ca să deverseze…”, ne spunea directorul ADP, Bogdan Pătru. Dacă va fi lăsată aşa, să crească atât de mult, inundă cuiburile răţuştelor, care sunt pe un mic mal, spre patinoar. De aceea intenţiile ADP sunt de a coborî cota lacului.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!