11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Alt studiu pentru Piaţa Grui. Elena Lasconi nu va băga copiii şi „homleşii” sub acelaşi acoperiş

„Va trebui să facem alt studiu privind Piaţa Grui.”, sunt alte planuri ale Elenei Lasconi, care n-are ce face cu documentaţia plătită în timpul lui Liviu Ţâroiu, pe care nu l-a deranjat să grupeze sub acelaşi acoperiş un loc de joacă pentru copii, locuinţe sociale, un adăpost pentru nevoiaşi şi un centru de colectare a mobilei şi hainelor vechi. Adevărul este că suna deplasat să pui copiii şi „boschetarii” – scuzaţi expresia! – la un loc, dar pentru fostul primar era mai important că GAL finanţa activităţi sociale combinate. Parcă prea combinate în scenariul cu care primăriţa n-are ce face decât să-l arunce la gunoi. În mandatul său a tăiat de pe listă centrul social cu multiple funcţiuni care înfrângea bunul simţ, până la urmă, amestecând activităţi şi categorii sociale sub forma unui „ghiveci” care n-avea cum să funcţioneze.
Şi a scos centrul comunitar din Strategia GAL nu numai pentru că suna deplasat, ci pentru a-l înlocui cu câteva lucrări în reţea de gaz într-o zonă sălbatică precum Chilii, Livadie şi Leculeşti. Deocamdată, în Piaţa Grui trebuie întreprinse reparaţii. La cât de urâtă este clădirea, Elena Lasconi n-ar fi ezitat s-o dărâme. Dar nu va fi cazul să se ajungă la o măsură drastică, intenţia fiind din nou de a lucra pe SF-ul existent, în sensul de a-i schimba soluţia, pentru a da altă destinaţie clădirii.
„Eu aş vedea acolo un loc în care să se adune oamenii, tot ca un fel de mall, impropriu spus „mall”, pentru că noi nu putem să facem un centru comercial cu fonduri europene.”, a precizat Elena Lasconi. „Vrem să facem ceva pentru petrecerea timpului liber de către copii şi tineri.”, a completat Iuliana Ungureanu, inspector la Programe-Prognoze. Plus o parte care să fie concesionată pentru cafenele.
Clădirea din zidărie este rezistentă, prin urmare nu are rost să fie desfiinţată în totalitate, ci numai partea din faţă, care arată jalnic, să fie demontată şi înlocuită cu o faţadă atrăgătoare. Acestea sunt planuri de viitor, nefiind prevăzute în 2022 nici ca documentaţie, întrucât nu se deschide nicio sursă de finanţare pe acest segment. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!