11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

Lovită în plin pe trecerea de pietoni

Sâmbătă dimineaţă, o femeie din Câmpulung a trecut prin momente groaznice după ce a fost victima unui accident rutier. Aceasta a crezut că, dacă traversează strada pe trecerea de pietoni, nu i se va întâmpla nimic. Din păcate, un şofer neatent a izbit-o din plin şi a aruncat-o pe asfalt. Femeia a fost transportată la Spitalul Municipal în stare destul de gravă, fiind lovită în zona capului. Şoferul este acuzat de vătămare corporală din culpă şi are pe numele său un dosar de cercetare penală.
 

Şoferul susţine că femeia i-a sărit în faţa maşinii

Neacordarea de prioritate la trecerea de pietoni este o faptă pedepsită grav de Poliţia Rutieră. Din păcate, pietonii nu sunt feriţi dacă traversează strada prin spaţiul special amenajat. Asta a simţit pe pielea ei Liliana Vlădoi, o femeie în vârstă de 61 de ani, din Câmpulung. Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 10.30, se afla în dreptul Autogării Montana şi a dorit să treacă pe partea cealaltă a străzii. A văzut trecerea de pietoni şi a crezut că este în siguranţă dacă va traversa pe spaţiul marcat. A apucat să facă câţiva paşi şi a fost lovită în plin de un autoturism marca Dacia Logan condus de Constantin Mormolea, din comuna Stâlpeni. Martorii spun că şoferul a vrut să o evite, dar a fost prea târziu. „Femeia a vrut să treacă strada şi şoferul a încercat să o ocolească, dar nu a mai putut. A frânat, dar tot a lovit-o. Era întinsă acolo pe trecere şi era lovită la cap. Îşi mişca gâtul şi era conştientă. A venit SMURD-ul şi a luat-o.”, ne-a spus unul dintre martori. Femeia a fost aruncată pe trecerea de pietoni, într-o baltă de sânge, fiind lovită serios la cap. Un echipaj al Ambulanţei SMURD a ajuns la faţa locului şi i-a acordat primul ajutor. După ce a fost stabilizată, a fost transportată la Spitalul Municipal, acolo unde a fost supusă mai multor investigaţii. Şoferul se afla în stare de şoc şi nu îi venea să creadă că i s-a putut întâmpla una ca asta. „Am văzut-o că stătea lângă trecere, dar nu se mişca. Era mai în vârstă şi cu pălărie. Dintr-o dată a sărit în faţa mea. Nu am mai avut ce să fac. Am frânat şi nici nu aveam 30 la oră, pentru că abia plecasem de la semafor. Am tras de volan, am încercat să o evit, dar nu am mai putut.”, ne-a declarat şoferul Loganului. Poliţiştii rutieri au deschis un dosar de cercetare penală, iar Constantin Mormolea este cercetat pentru vătămare corporală din culpă. Acesta a fost supus testului alcoolmetric, iar rezultatul a fost negativ. Cu toate acestea, fiind vorba despre un accident cu victimă, a fost condus la Spitalul Municipal pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge. Bărbatul a rămas fără permisul de conducere şi, în funcţie de numărul de zile de spitalizare a victimei, se va face şi încadrarea juridică a faptei.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!