10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

„Nu are cine să strângă câinii!” Este răspunsul primit de cetăţeanul care a reclamat la Primărie haita din Vişoi

O fi primăvară şi comportamentul natural al câinilor este înţeles de către iubitorii de animale, dar sunt impardonabile scenele de care oamenii au parte, zilnic, în Vişoi, pe strada Alexandru cel Bun. De la o vreme, o ditamai haita formată din câini de toate mărimile, de la cei mici, până la unii cât viţelul, bine hrăniţi, cu comportament de cerşetori pe la scările blocurilor, s-a statornicit la marginea cartierului. Maidanezii hădăluiesc atât pe strada principală, tranzitată de şoferii străini de Câmpulung, cărora li se dezvăluie înaintea ochilor o imagine primitivă, cât şi pe arterele dintre imobilele de locuinţe, unde s-au învăţat să primească mâncare.

  • De la Primărie i s-a răspuns că nu are cine să-i strângă!  

Sunt iresponsabili cei care hrănesc animalele comunitare a căror înmulţire trebuie reclamată, nu încurajată. Un locuitor al Vişoiului, care îndrăgeşte câinii, ca drept dovadă are unul de talie mică, pe care îl plimbă cu teama că va fi atacat de maidanezii agitaţi în această perioadă, ne-a povestit, în această dimineaţă, că el a sesizat Primăria de existenţa alaiului. Repetăm, sunt animale bine hrănite, după dimensiunea corpului şi blana lucioasă, care se descurcă, fie datorită tomberoanelor dintre blocuri, fie datorită cetăţenilor care le aruncă resturile de la masă. „Am dat telefon şi m-au pus să fac şi scris. Am număr de înregistrare. Domnul director – că aşa mi l-au recomandat – a zis că are un singur om şi n-are oameni ca să-i prindă. Dar înainte erau nişte băieţi buni, cum veneau, cum îi luau! Umpleau maşina cu ei.”, şi-a amintit interlocutorul nostru cum se proceda în vremurile anterioare. Căci înmulţirea câinilor nu se întâmplă de ieri, ci dintotdeauna, dar parcă autorităţile erau ceva mai receptive la apelul cetăţenilor de a-i scăpa de un pericol. Real, nu închipuit, cum acuză protectorii animalelor.

Câmpulungeanul ne-a abordat văzând că fotografiem haita care se ţinea după un tânăr. Mai să urce după el în scara blocului! Atât de familiarizaţi sunt cu imobilele şi cu lumea! Omul ne-a povestit că, pe strada principală Alexandru cel Bun, un biet bătrân suferind de o semiparalizie a fost atacat de un câine din grupul cu pricina. S-a apărat cu bastonul, altfel era muşcat de animalul sărit la vârstnicul aflat în imposibilitate de apărare.

  • Copiii din zona în care hălăduieşte haita se duc cu grupul la şcoală

Nu se poate apăra nici omul în putere atunci când se trezeşte înconjurat de suflarea câinească, intimidantă numai prin număr, darămite prin manifestare! La vederea noastră, o doamnă ne-a strigat de la fereastra apartamentului: „Aţi venit să-i strângeţi?!” Femeia şi-a făcut iluzii că s-a obosit să se deplaseze cineva de la Primărie să ridice animalele comunitare, din cauza cărora copiii nu merg singuri la şcoală.

Doamna ne spunea că, astăzi de dimineaţă, a coborât din bloc împreună cu nepoţica, pentru a o duce la şcoală. Din blocul de vizavi ieşeau doi copii, ca să meargă împreună la şcoală. Moment în care şi-a făcut apariţia în peisaj „nunta” câinească. S-a pus un plânset pe cei doi copii singuri, speriaţi că vor fi încolţiţi de puhoiul de maidanezi. Reacţia copiilor ţintuiţi locului a molipsit-o şi pe fetiţa însoţită de bunică. Copilul n-a mai vrut să facă un pas de frica maidanezilor!

Vi se pare normal? Noaptea este o hărmălaie de nedescris. Vă amintim că ADP-ul a cărui paletă de activităţi o include şi pe cea de ecarisaj este în directa coordonare şi responsabilitate a viceprimarului Nicolae Zaharia, care trebuie să rezolve chestiunile cu adevărat importante pentru oameni. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!