4.6 C
Campulung Muscel
07/12/2022

„Sânge pentru Ucraina”, campanie de donare a Primăriei Mihăeşti

Pentru a veni în ajutorul răniţilor din Ucraina, Primăria Mihăeşti a iniţiat o campanie de donare de sânge, „Sânge pentru Ucraina”. Celor care vor să participe le este asigurat transportul până la centrul de Donare şi Transfuzie Sanguină Piteşti şi înapoi.

„La iniţiativa domnului Cătălin Scarlat, căruia îi mulţumim pentru implicare, s-a luat decizia organizării unei campanii de donare de sânge. Doritorii se pot înscrie sunând la numărul de telefon 0745.093.301. Se asigură programarea şi transportul la Centrul de Donare şi Transfuzie Sanguină Piteşti.”, a postat pe pagina de Facebook edilul Andreea Crîmpiţă Matei.

Celor care doresc să participe la campanie le sunt făcute mai multe recomandări. Înainte de donare, trebuie să aibă la ei un act de identitate în original; să fie odihniţi şi bine hidrataţi; să nu fumeze o oră şi să nu consume alcool, medicamente, grăsimi, dulciuri concentrate; să aibă o stare bună de sănătate fizică şi mentală, stare de igienă personală corespunzătoare.

În anunţ se mai menţionează că se recoltează sânge persoanelor sănătoase, cu vârsta cuprinsă între 18-60 ani.

După donarea de sânge, muscelenii trebuie să evite ca timp de 12 ore să facă efortul fizic intens, să conducă autovehicule, să consume alcool, să fumeze imediat, dar să consume multe lichide.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!