3.3 C
Campulung Muscel
20/04/2024

A.S.C.M. a contribuit cu donaţii de 100.000 de lei la umplerea primului TIR cu ajutoare

Apelul de mobilizare transmis de primăriţa Elena Lasconi, căreia i-a răspuns cu toată deschiderea şi implicarea Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” (A.S.C.M.), a condus la donaţii în valoare de 100.000 de lei. Ne referim doar la ajutorul realizat prin intermediul A.S.C.M. – cel mai substanţial dintre toţi binefăcătorii -, însă la umplerea TIR-ului au contribuit şi alte persoane, consilieri locali, angajaţi ai Primăriei ori cetăţeni care au sărit să ajute de cum a izbucnit războiul în Ucraina. Donaţiile strânse de A.S.C.M. provin atât de la membrii săi, cât şi de la societăţi care au ales să doneze în contul său, produse sau bani cu care s-au cumpărat cele necesare, pentru fi direcţionate către victimele războiului. De asemenea, unii dintre membrii A.S.C.M. care au susţinut acţiunea de ajutorare a ucrainenilor au oferit direct fie alimente, fie produse utile.

Campania de strângere de donaţii organizată de A.S.C.M. a cooptat mai mulţi sponsori  

Acţiunea, al cărei suflet l-au reprezentat primăriţa Elena Lasconi şi consilierii USR, cărora le-au aparţinut mobilizarea, efectuarea cumpărăturilor şi a transportului până la Suceava, a declanşat numaidecât reacţia A.S.C.M., care a strâns donaţii constând în produse alimentare, farmaceutice, haine şi bani cu care s-au achiziţionat produse de igienă, alimente, pături ş.a.m.d. Donaţiile efectuate prin intermediul Asociaţiei „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” provin de la următorii binefăcători:

  • A.S.C.M.: 18.000 lei, necesari pentru cumpărarea de alimente puţin perisabile, conserve, 100 pături şi alte produse de strictă necesitate (săpun, pastă de dinţi, hârtie igienică, ciorapi, etc.);
  • ASCM – bluze groase noi pentru copii, în valoare de 12.000 lei;
  • Farmaciile Victoria, Saldovin, Miruna, Alopat Homeopat şi farmacistele de la Dr.Max, care au contribuit cu produse farmaceutice în valoare de 20.000 lei;
  • Dr.Oetker, cu produse în valoare de 50.000 lei, donate către A.S.C.M. prin Asociaţia „Piatra Brută”;
  • Pentarom – apă plată (1200 de sticle), în valoare de 2.000 lei.

După cum am arătat mai înainte, A.S.C.M. a mai primit şi de la diverşi sponsori ajutoare materiale (medicamente de uz general pentru copii şi adulţi, 4 baxuri cu haine noi şi alimente şi băuturi cu termen mare de valabilitate). Toate aceste produse au fost încărcate în transportul organizat de Alex Hagi, transport care a ajuns în zonele de frontieră cu Ucraina.

Cei mai implicaţi consilieri au fost colegii primăriţei de la USR  

Separat de acţiunea A.S.C.M., o implicare extraordinară au avut consilierii USR, în frunte cu Andreea Ionescu şi Alexandru Hagi. Mobilizarea acestora a început încă de sâmbătă, când au început să colecteze bani de la cei dispuşi să ajute, şi a continuat până luni, când a fost umplut primul TIR cu ajutoare. Pe lângă apelurile repetate lansate binevoitorilor care n-au ezitat să se implice, colegii primăriţei – şi aici se cuvine a menţiona numele Andreei Ionescu – au fost într-o agitaţie continuă de a asigura stocurile de produse achiziţionate conform recomandărilor primite de la asociaţiile de voluntari care ajută refugiaţii. Fuga de la un supermarket la altul n-a fost simţită ca un efort, pentru că finalitatea o reprezenta asigurarea hranei şi a strictului necesar suferinzilor pe urma conflictului armat.

În privinţa implicării consilierilor locali în campania pornită la imboldul Elenei Lasconi, precizăm că au donat bani toţi aleşii USR. De la aceştia şi de la colegii lor de partid s-au adunat 15.000 de lei, însă suma totală compusă din donaţii primite de la diverse persoane s-a cifrat la aproximativ 30.000 de lei. Singurul consilier din rândul partenerilor de alianţă care a dat curs apelului a fost Cristi Creţu, care a donat 500 de lei în contul A.S.C.M., dată fiind calitatea sa de membru al asociaţiei. De asemenea, consilierul local POL Dorin Mirea a contribuit cu 16.000 de lei, din care Andreea Ionescu a primit pentru cumpărături 6.000 de lei, iar diferenţa de 10.000 de lei a fost folosită de Bogdan Pătru, care a mers la Bucureşti ca să cumpere sacii de dormit. Alţi 7.500 de lei, strânşi tot de Dorin Mirea, vor fi folosiţi în acelaşi scop: acţiuni de ajutorare a refugiaţilor.

Enumerându-i pe cei care au contribuit la prima campanie umanitară, Elena Lasconi a amintit şi numele lui Dragoş Coriu, patronul firmei Prezident Trans, care a pus la dispoziţie TIR-ul, al Asociaţiei „Caritas”, mulţumirile îndreptându-se şi către elevii şi profesorii care au sprijinit acţiunea.

Ieri, la prânz, TIR-ul a ajuns cu bine la Suceava, după o noapte de condus. Un TIR de Ucraina, care se îndrepta către Cernăuţi, a încărcat tot ce a venit de la Câmpulung şi ce a adus un TIR de la Bucureşti. „Tot ce am strâns împreună va ajunge exact acolo unde este mai mare nevoie, în Ucraina. Acum, mergem spre vama Siret să vedem care este situaţia şi de ce este mai mare nevoie. Dorim ca următorul transport să fie şi mai bine pregătit. Sunt foarte mândru de ce au realizat câmpulungenii mei. S-a plecat de la ideea de a strânge o camionetă de ajutoare şi am ajuns să trimitem un TIR plin.”, a mărturisit Alexandru Hagi la finalul unei misiuni îndeplinite cu brio. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!