11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Iniţial, Şcoala “Oprea Iorgulescu” a fost acceptată în programul E.L.E.N.A. După câteva zile, a fost exclusă, din cauză că, pe jumătate, este monument istoric

Nu este cazul, consideră primăriţa Elena Lasconi, să fie puse în practică următoarele proiecte propuse de PNL:

  • 50.000 lei pentru proiectarea şi execuţia unui perete de escaladă în zona patinoarului din Parcul „Kretzulescu”;
  • 250.000 lei pentru proiectarea şi execuţia unui teren de sport multifuncţional în Grui;
  • 90.000 lei pentru D.A.L.I. şi proiect tehnic la Şcoala „Oprea Iorgulescu”;
    În afara faptului că este prinsă, alături de alte trei obiective în programul „Timbrul de Arhitectură”, aşadar, iese din calcul o investiţie distinctă, administratorul public Ioana Marcu spunea că Şcoala „Oprea Iorgulescu” are o problemă sensibilă: jumătate are statut de monument istoric, jumătate nu. Clădirea nouă nu beneficiază de protecţia legii. „Oricine face proiectul trebuie să ia în considerare o viziune uniformă, adică partea vizuală să se integreze în peisaj. Şi finanţarea va fi destul de complicată, pentru că există secţiuni speciale pentru monumente. Şi vor trebui finanţate în mod separat”., a afirmat aceasta.
    „Mai mult decât atât, acesta va fi un proiect pe care niciodată nicio Primărie nu l-ar fi putut lua de pe SICAP. Pentru că nu are cum să se compare calitatea lucrărilor pe care le face Ordinul Arhitecţilor din România cu o firmă care face nişte SF-uri. Noi am avut în vedere Şcoala „Oprea Iorgulescu” încă de la început. Ea a fost în programul E.L.E.N.A. Am primit hârtie că este acceptată. După câteva zile, au avut revelaţia că, dacă sunt monumente istorice, nu se poate. Adică ieşea foarte scump. Noi ştiam asta, dar şi-au dat seama şi ei după câteva zile. Practic, pe programul E.L.E.N.A. o să facem Chimicul şi Şcoala 6, pe care vrem s-o transformăm într-un depou pentru microbuze electrice. Nu este important să-i păstrezi destinaţia de şcoală. Este important să fie clădire publică şi asta era singura şcoală pe care am putut s-o introducem ca să ne încadrăm sub 3.000 de metri pătraţi, cât ne-a aprobat programul E.L.E.N.A.”, a precizat primarul Elena Lasconi.
  • 70.000 lei pentru o reparaţie la coloana de apă pluvială şi subsolul Colegiului Tehnic Câmpulung. „Nu este cazul, pentru că urmează să fie depus pe PNRR şi ar însemna dublă finanţare.”, a spus şefa Executivului.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!