34.1 C
Campulung Muscel
12/07/2024

Mai multe note de 10 la Evaluarea Naţională după contestaţii

Ministerul Educaţiei a publicat joi, 30 iunie, pe site-ul dedicat, evaluare.edu.ro, rezultatele finale obţinute după soluţionarea contestaţiilor de absolvenţii clasei a VIII-a, care au susţinut probele Evaluării Naţionale.

Procentul de promovabilitate la Evaluarea Naţională, în judeţul Argeş, după contestaţii este de 84%.

Dintr-un total de 704 contestaţii depuse (Limba şi Literatura Română – 414, Matematică – 290), 495 de note s-au mărit (328 la Limba şi Literatura Română şi 167 la Matematică), iar 134 de note s-au micşorat (64 la Limba şi Literatura Română şi 70 la Matematică).

În judeţul Argeş, în urma soluţionării contestaţiilor, numărul mediilor de 10 (zece) a rămas neschimbat, în schimb, situaţia la cele două probe este următoarea:

  • Limba şi Literatura Română, 59 de elevi au avut nota 10 (zece) înainte de contestaţii, iar după soluţionarea acestora, numărul notelor de 10 este de 60;
  • Matematică, 150 de elevi au avut nota 10 (zece) înainte de contestaţii, iar după soluţionarea acestora, numărul notelor de 10 este de 152.

Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învăţământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

În prima etapă de repartizare computerizată şi admitere în învăţământul liceal de stat din acest an, completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, se va derula în perioada 4 – 11 iulie. Repartizarea computerizată a candidaţilor din seria curentă, precum şi a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2021-2022, va avea loc în data de 14 iulie, iar în intervalul 4-5 august 2022 se va desfăşura repartizarea candidaţilor din etapa a doua.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!