18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

Cu un medic detaşat la Judeţean şi celălalt în izolare, activitatea Secţiei ATI de la Câmpulung, suspendată

Aşa cum a anunţat administraţia locală, începând de marţi, 25 ianuarie 2022, la Spitalul Municipal Câmpulung nu se mai poate asigura nicio intervenţie chirurgicală sau naştere.
După detaşarea medicului ATI Daniela Prunoiu la Spitalul de Urgenţă Piteşti, medicul Sorin Moşteanu a rămas să asigure singur urgenţele, în condiţiile în care are probleme de sănătate. De marţi, 25 ianuarie 2022, acesta a intrat în izolare, iar Spitalul a rămas fără anestezist o bună perioadă de timp.

Elena Lasconi se răfuieşte şi cu PSD, şi cu prefectul

“PSD a paralizat activitatea Spitalului Municipal Câmpulung! În încercarea disperată de a salva Spitalul Mioveni, s-au sacrificat două spitale: cele din Curtea de Argeş şi Câmpulung.
Începând de astăzi (n.r. marţi 25 ianuarie 2022) nu mai putem asigura nicio intervenţie chirurgicală, naşteri, nimic care necesită anestezie. Subliniez faptul că Spitalul din Câmpulung este sigurul din Argeş în care se asigură naşterile Covid, prin Ordin de Ministru.
După ce prefectul a decis, la presiunile PSD, detaşarea fără acord a unui anestezist de la Câmpulung, am rămas cu un medic cu probleme de sănătate, dispus să vină de acasă pentru urgenţe majore. Astăzi (n.r. 25 ianuarie 2022) a intrat în izolare, iar noi am rămas “în aer”.
Fac din nou apel la înţelepciunea Prefectului şi CJSU Argeş pentru a nu lăsa peste 120 de mii de musceleni fără asistenţă medicală! O să trimit oficial o adresă către Ministerul Sănătăţii şi Preşedinţie, pentru că mie nu îmi vine să cred că ministrul şi preşedintele ştiu ce abuzuri sunt în Argeş. Dacă ştiu şi acceptă o asemenea situaţie, e grav. Nu se mai respectă dreptul la sănătate consimţit de Constituţia României. Asta înseamnă că un drept fundamental al omului este încălcat. Dacă lucrurile rămân aşa, o să ajungem la Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi voi asigura sprijin tuturor muscelenilor cărora nu li s-au asigurat servicii medicale, inclusiv obţinerea de despăgubiri.”, a transmis primarul Elena Lasconi.

La Piteşti, activitatea Secţiei ATI s-a relaxat după detaşarea medicului Daniela Prunoiu

În timp ce la Câmpulung este suspendată temporar activitatea ATI, după ce singurul medic de specialitate a intrat în izolare din cauza Covid, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti a transmis că activitatea Secţiei ATI s-a relaxat după detaşarea obligată a medicului Daniela Prunoiu, de la Spitalul Câmpulung, şi a altuia de la Spitalul Curtea de Argeş.
„Ultimii doi ani, pentru noi, Secţia ATI, au fost foarte grei. Volumul de muncă a fost foarte mare, au fost foarte mulţi pacienţi Covid pozitiv pe care i-am îngrijit. În acelaşi timp, toţi pacienţii Covid negativ au beneficiat de serviciile medicale în secţia noastră. Numărul de medici a fost total insuficient, mult sub schemă şi sub necesar, mai ales ultimele luni au fost cumplite. După o asemenea perioadă grea, a răsărit şi soarele, avem ajutoare din partea colegilor noştri detaşaţi. Cu această ocazie mulţumesc conducerii spitalului nostru şi, în special, doamnei manager şi apreciez eforturile pe care le-a depus pentru a rezolva această situaţie, chiar critică pentru noi. În acelaşi timp, mulţumesc conducerii judeţului Argeş, celor responsabili, care au rezolvat această lipsă de personal în secţia noastră. Cu ajutorul colegilor noştri deja situaţia este alta, toată lumea este relaxată, ne putem desfăşura activitatea în condiţii mult mai bune şi, în acelaşi timp, calitatea actului medical este mult crescută.”, a declarat medicul Luminiţa Galbenu, şefa Secţiei ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti.
Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!