11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

Astra Asigurări nu mai poate instrumenta dosare de daune!

Astra Asigurări, companie deţinută de către Dan Adamescu, e vizată pentru faliment. E posibil să urmeze cea mai mare falimentare din România, cu o pagubă de 1.000.000.000 lei. Consiliul A.S.F. a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii Astra Asigurări. Impactul despăgubirilor, calculate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.), este de 700 milioane, iar Fondul de Garantare a Asiguraţilor are un miliard de lei. Instanţa de judecată se poate pronunţa în decursul câtorva săptămâni în ceea ce priveşte lichidarea. 

Posibila falimentare a companiei a pătat încrederea celor care au încheiat poliţele. Oamenii sunt induşi în eroare privind modalitatea prin care vor mai fi despăgubiţi în cazul unei daune. Mulţi dintre asiguraţi nu mai ştiu cui să se adreseze, brokeri-lor la care au încheiat poliţa sau Autorităţii de Supraveghere Financiară ori la Astra Asigurări. “Nu se ştie dacă va intra în faliment, falimentul va fi decis de instanţa judecătorească. Orice cetăţean care are un eveniment pe o poliţă de despăgubire Astra va trebui să contacteze Autoritatea de Supraveghere, s-au făcut centre de constatare în fiecare judeţ, vor primi notă de constatare, iar banii vor fi primiţi de la Fondul de Garantare a Asiguraţilor. Deocamdată, noi nu mai instrumentăm niciun dosar de daune.”, a declarat Radu Sălcescu, şeful Agenţiei Astra Asigurări Câmpulung.

Pe lângă faptul că nu se mai emit poliţe de asigurare, din cauza retragerii autorizaţiei de funcţionare a societăţii Astra Asigurări, în caz de falimentare, agenţii care au încheiat un contract cu societatea vor fi liberi, contractul de colaborare va fi reziliat.

Suma maximă la care se ridică o despăgubire e de 100.000 euro, aceasta fiind impusă tot de A.S.F., termenul de despăgubire va fi estimativ de 90 zile.

“Nu ştiu să vă spun de termenul de acum, teoretic, în normele care sunt în vigoare la ora actuală, cel mai devreme, se vor primi despăgubiri la cel puţin 90 zile de la declararea stării de faliment.”, a declarat Radu Sălcescu

În cazul prăbuşirii companiei, în Câmpulung, aceasta îşi va înceta activitatea, iar Radu Sălcescu va fi şomer.

Statistica numărului de asiguraţi  şi suma la care se ridică asigurările din Câmpulung nu au putut fi precizate de către acesta. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!