21.3 C
Campulung Muscel
02/07/2022

Punctul de vedere al primarului Paul Ion Marin: “Nicio localitate din mediul rural nu transmite live şedinţele de Consiliu”

“Având în vedere postările domnului consilier Oancea Florin pe Facebook, care vorbeşte despre transparenta şedinţelor de Consiliul Local, fac următoarele precizări:
1.Şedinţele de Consiliu se fac cu întocmirea unei stenograme sau proces verbal, care cuprinde absolut toate discuţiile, atât ale consilierilor, cât şi ale invitaţilor, după care i se dă citire în plen. Dacă sunt omisiuni, se corectează imediat, după care se aprobă de către consilierii locali şi se publică, conform legii, pe site-ul instituţiei şi la avizier.
Nicio localitate din mediul rural nu transmite live şedinţele de Consiliu, probabil, din cauza costurilor. Dacă se vrea lucrul acesta, nimeni nu este împotrivă, dar trebuie finanţată o televiziune care deţine licenţă, nu de amatori!
2.Vorbeşte că ridică tonul primarul şi consilierii. Cititorilor, vă fac o întrebare: dacă 12 consilieri spun că un lucru este alb şi dânsul singur spune că e negru, cine are o problemă?
3.S-a vorbit despre invesţiile realizate în ultima perioadă, drumurile asfaltate. Invesţiile s-au făcut în baza unor proiecte executate de către o persoană licenţiată în domeniu. De la proiect, până la finalizarea investiţiei, e drum lung. În timpul execuţiei apar tot felul de probleme, chiar şi schimbare de soluţii. Vedeţi strada de la magazinul Stoeneşti, acolo a fost prevăzut şanţ betonat cu balustradă, care ocupă din carosabil circa 3 m, micşorând pista de rulare asfaltată, care în proiect a fost 3,5 m, schimbând soluţia cu tuburi subterane şi asfaltarea, din proprietate, în proprietate. S-a făcut o bandă de rulare de 8 m, diferenţa de la 3,5 m la 8 m sunt costuri suplimentare. Legea permite suplimentarea costurilor faţă de proiect cu 20%. Actele care se întocmesc în această situaţie sunt făcute de specialişti, proiectant, diriginte de şantier, constructor şi beneficiar: notă de fundamentare, proces verbal de constatare, dispoziţie de şantier întocmită de către proiectant şi avizată de toţi factorii de răspundere.
4.Tot într-o postare mai veche, domnul consilier spunea că fostul ministru al Transporturilor, Drulă, i-a promis că rezolvă DN72A, în zona Stoeneasca, şi tot domnul consilier spunea că a propus colectivul de viitori miniştri, lucruri care nu s-au realizat.
În calitate de primar, am avut scopul de a mulţumi locuitorii care beneficiază de aceste investiţii, ceea ce se şi confirmă, pentru că oamenii din zonele respective sunt mulţumiţi. Menirea Consiliului este să sprijine Executivul în realizarea tuturor lucrărilor de interes public, nu să bage beţe în roate.
Mulţumesc celor 12 consilieri care sprijină Executivul, iar celui de-al 13-lea consilier, care s-a intitulat Nostradamus şi nu caută decât scandal sau îşi atribuie realizările noastre, îi doresc să se integreze în cadrul Consiliului şi să vadă partea buna a lucrărilor. Unde nu ştie, să întrebe, că nimeni nu s-a născut învăţat, iar unde se pricepe, să nu lucreze cu patimă politică.
(…) În perioada următoare, lucrez la toate demersurile pentru modernizarea drumului care străbate centrul comunei, DJ 725 Stoeneşti- Dragoslavele. Nu a fost deloc uşor să primim acceptul Consiliului Judeţean să fim parteneri în executarea acestei investiţii pentru a realiza Centrul Civic al Comunei Stoeneşti!
Acesta este unul din proiectele noastre principale, dar mai putem enumera:
=etapa a doua canal – apă Bădeni – Coteneşti;
=continuarea procedurilor pentru aducerea în localitate a reţelei de gaz;
=modernizări şi reparaţii de drumuri de interes local;
=înfiinţarea unui after school în localitate şi transformarea Căminului Cultural Bădeni în Casă de Cultură, iar pentru acestea două am şi depus dosare la Compania Naţională de Investiţii.
Se pot face multe lucruri cu înţelegere, răbdare şi sprijin moral!”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!