23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

În timp ce majoritatea locuitorilor bălăcăresc autorităţile pentru dâmburile ciobăneşti de pe străzi, un rucărean pricopsit cu insomnii din cauza drifturilor „bombardierilor” cere un limitator din asfalt şi la el

Pe când se înteţeau dezbaterile la „diverse”, la şedinţa din decembrie a Consiliului Local Rucăr, a intrat cu îndrăzneală în sală un cetăţean grăbit nevoie mare. Atât de grăbit încât n-a mai aşteptat să-şi încheie speech-ul alesul întrerupt de apariţia neaşteptată. Energicul petent, croit să vină, să vorbească şi să plece, n-a mai ocupat unul dintre scaunele de pe margine, destinate celor care doresc să asiste la discuţii. Asta deşi consiliera de la Pro România, Gabriela Gheorghe, făcând oficiile de gazdă în locul preşedintelui de şedinţă, Genel Lupu, l-a poftit să ia loc. Fireşte, în speranţa de a aştepta să-şi termine ideea consilierul Gabriel Sebastian Cosma, a cărui alocuţiune fusese afectată de prezenţa bulversantă a cetăţeanului. „N-aş vrea să iau loc, că două vorbe am de zis.”, şi-a făcut introducerea rucăreanul care, pătruns de agitaţie şi inspiraţie, a gătat mesajul în două minute. Cele două vorbe, care au fost, de fapt, două sute, au fost rostite în pragul uşii, omul fiind adeptul vorbei din bătrâni „călătorului îi stă bine cu drumul”.

Domnul Nelu a reclamat în Consiliu că „nebunii” care fac drifturi pe la poarta lui îi strică somnul

Care era doleanţa musceleanului rostită pe fugă? Vrea un limitator din cele meşterite din asfalt! Vă daţi seama ce reacţie a stârnit petiţia cetăţeanului care părea foarte afectat de cauza care l-a împins să pledeze în faţa autorităţilor pentru „dotarea” cu pricina! Au pufnit toţi în râs, căci numai ce fuseseră bălăcăriţi de alt concetăţean, proprietar de agenţie funerară, că-şi strică maşinile în movilele din asfalt turnat cu generozitate care, şi după „raşchetare”, tot incomode rămăseseră. Ei bine, domnul care avea un motiv pentru care cerea limitatoarele, cât mai înalte, dacă se putea, era scos din sărite de „bombardierii” comunei, care îşi testează bolizii pe asfaltul proaspăt turnat pe mai multe străzi, inclusiv pe a lui.
Reprezentaţia petentului, frământat şi rămas fără aer, grăbindu-se să „verse” tot din două vorbe, cum a anunţat, a constituit momentul picant al întrunirii. Asta şi datorită zbuciumului verbal al oratorului, şi datorită limbajului mult prea popular pentru auditoriul format nu numai din consilieri locali şi conducerea Primăriei, ci din toţi care urmăreau transmisiunea live pe două pagini de Facebook: a Consiliului Local Rucăr şi a Gabrielei Gheorghe.
Iată cum a sunat necazul omului, depănat în timp ce pe aleşi îi umfla râsul, pe bună dreptate. Adică unul i-a certat şi ameninţat că-i reclamă la toate instituţiile centrale dacă nu taie obstacolele de pe şosea, iar altul se văita că a fost discriminat prin faptul că a fost omis din planificarea Primăriei, care a construit limitatoarele acolo unde a avut reclamaţii că se circulă cu viteză.
„Nu mai avem o bucăţică de asfalt, să punem şi la sala de sport, că mi s-a luat de drifturi?! Mă loveşte drifturile (n.r. s-a auzit „drifturili”)! Nu pot să dorm noaptea. Vine toţi nebunii, fac drifturi! Contoarul de gaz e în afara curţii. Dacă mai aveţi să puneţi una aşa şi una aşa, paralel. Ce-a făcut pe drum… e bine, dacă poţi să reduci…, dacă nu, sari peste ele. Eu n-am nicio problemă cu ce s-a pus pe aceste străzi. La sala de sport trebuie să se facă ceva. Până sun la 112, până vine Poliţia de la Cetăţeni, nu mai găseşte pe nimeni. Am făcut şi eu şi bune, şi rele în comuna Rucăr. Dar nu pot… Toată lumea se ceartă pe Facebook. Acolo mi-a dat socrul zestrea. Camerele le-aţi pus, cine le-a pus le-a luat. Dacă sun la Poliţie, eşti reclamagiu! Să facem un asfalt aşa şi unul aşa, ca o cruce. Poate să vină o sută de maşini, dar nu mai vreau drifturi!”, a fost discursul rostit pe nerăsuflate de cetăţeanul căruia i-au scăpat câteva sudălmi neaoşe la adresa vitezomanilor care îi afectează somnul şi proprietatea.
„Limbariţa” reclamantului i-a deconspirat identitatea celor care nu l-au recunoscut când a intrat intempestiv şi s-a pus pe turuială. „Nelule, îţi jur că nu te-am cunoscut.”, i-a spus preşedintele de şedinţă. „Nici nu trebuie să mă cunoaşteţi, eu umblu cu mască, şefu’!”, a replicat musafirul. „Luaţi loc!”, l-a invitat Genel Lupu. „Nu mai stau, că… călătorului îi stă bine cu drumul.”, şi-a anunţat plecarea domnul Nelu, nu înainte de a repeta că acolo, în gospodăria zdruncinată de iureşul auto, are zestrea de la taica şi că nu-i convine să stea toată ziua să sune la Poliţie, ca să-i pâre pe „nebuni”. Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!