27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Parteneriat pentru reabilitarea DJ 725. CJ repară podeţele şi asfaltează carosabilul, iar Primăria Stoeneşti face trotuarele şi şanţurile

Demersurile de preluare în administrare de către autorităţile de la Stoeneşti, iniţial, a zonei de siguranţă, a zonei de şanţuri şi acostamente, de o parte şi de cealaltă a Drumului Judeţean 725, de la km 0+000, până la km 1+700, pe o perioadă de cinci ani, au început la jumătatea lunii decembrie. Consilierii locali au fost solicitaţi de Executivul lui Paul Marin să aprobe o hotărâre, care urma să stea la baza solicitării înaintate Consiliului Judeţean Argeş. Motivaţia primarului a constituit-o colaborarea care se pregăteşte cu administratorul DJ 725 Stoeneşti – Dragoslavele, pentru modernizarea sectorului de drum precizat, deteriorat în timpul lucrărilor de reabilitare a reţelei de apă şi de introducere a canalizării. Autorităţile judeţene au fost de acord să ajute administraţia musceleană să se prezinte onorabil în ochii cetăţenilor, printr-un parteneriat menit să pună la punct drumul judeţean afectat de investiţiile în reţelele de utilităţi de la Stoeneşti.

Drumul Judeţean Stoeneşti – Dragoslavele a fost afectat de lucrările la reţelele de apă şi canalizare

„Pentru realizarea lucrărilor de proiectare şi de execuţie a zonei de siguranţă, de o parte şi de alta a drumului, adică trotuare, borduri, şanţuri de scurgere a apei pluviale, care vor fi finanţate de la bugetul local, este necesară predarea de către CJ Argeş în administrarea Comunei Stoeneşti a acestei zone. Iar lucrările de proiectare şi de execuţie a podeţelor de scurgere a apei pluviale, legătura acestora la canalele existente de transport a apelor pluviale la Râul Dâmboviţa, precum şi refacerea părţii carosabile, prin turnarea unui covor nou de asfalt, vor fi finanţate de CJ Argeş.”, astfel arată lămuririle primarului Paul Marin oferite la şedinţa din 15 decembrie 2021.
Propunerea a revenit, după o săptămână, în atenţia Consiliului Local, când şeful Executivului a convocat o dezbatere de îndată. Ce s-a votat pe 15 decembrie s-a modificat pe 23 decembrie, când aleşii de la Stoeneşti s-au pus de acord să înainteze o solicitare de preluare a întregului drum judeţean. A explicat de ce edilul localităţii. „Iniţial, ne-am pus de acord să preluăm în administrare doar zona de siguranţă, adică trotuare, borduri, şanţuri de scurgere a apei pluviale. Dar, ulterior, în urma discuţiilor purtate de mine la Consiliul Judeţean Argeş, cu toţi factorii de decizie, am convenit să ni se dea în administrare, pe cinci ani, tot drumul.”, a susţinut primarul.
Obligaţiile partenerilor rămân aceleaşi: CJ va suporta execuţia podeţelor, legătura lor cu canalele şi asfaltarea carosabilului, iar Primăria Stoeneşti va rezolva trotuarele şi şanţurile. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!