29.1 C
Campulung Muscel
16/07/2024

Elena Lasconi: „Nu mai semnez nicio adeverinţă pentru APIA celor care îşi lasă vacile printre blocuri!”

Cum a apărut, în ediţia trecută, reclamaţia unei doamne din Vişoi, supărată, pe bună dreptate, că, în loc să se odihnească seara, după serviciu, trebuie să-şi păzească grădiniţa cu tufe de trandafiri de o cireadă fără stăpân, alt câmpulungean a reacţionat în acelaşi fel. Un tânăr ne-a trimis, după apariţia articolului, câteva poze proaspete tot cu o ciurdă de vite, aceleaşi sau altele, imortalizate, de data aceasta, la Rotunda. Şi acestea tot nesupravegheate de văcarul nepăsător că vitele lui trec străzi cu trafic ca la nebuni, mai cu seamă de când centrul este definiţia coşmarului trăit aievea de şoferii cu nervii distruşi în blocaje, de dimineaţa, până seara. Animalele pasc pe „limbile” de verdeaţă ale spaţiilor înconjurătoare ale blocurilor, fiind familiarizate cu parcările, cu maşinile şi, în general, cu tumultul vieţii de oraş.

Oamenii s-au săturat să stea cu grijă că le pot fi deteriorate autoturismele şi că le sunt călcate zonele cu flori şi arbuşti, pe care le îngrijesc, de dragul de a arăta bine exterioarele blocurilor. Munca lor este distrusă sub copitele cornutelor slobode prin cartier, în timp ce autorităţile se cam uită ca “viţelul la poarta nouă”. Amenzile sunt mici şi date degeaba, iar sechestrarea cirezilor urbane nu este o soluţie, căci ar însemna o povară pentru ADP-işti adăpostirea lor – cel mai probabil, în incinta Şantierului – şi hrănirea acestora.

Primăriţa Elena Lasconi, conştientă că subiectul nu poate fi ocolit, îndesindu-se sesizările publice ale cetăţenilor şi şedinţele foto cu iz bucolic într-un smart city în devenire, în care, deocamdată, auzi mugete de vaci, nechezat de cai şi schelălăit de maidanezi, a găsit o soluţie. Este, mai degrabă, o constrângere a crescătorilor de animale, care vor rămâne fără subvenţiile de la APIA, nemaiputând să obţină documentele care se eliberează de către Primărie. Teoretic, avertismentul primăriţei ar trebui să funcţioneze.

„O să aibă probleme cu Poliţia Animalelor cei care şi le lasă. Oricum, eu nu mai dau adeverinţe şi deja s-a terminat şmecheria cu adeverinţele date pentru a lua ei subvenţiile de la APIA. Eu nu mai semnez nimic celor care îşi lasă vacile printre blocuri şi pe la gunoaie. Sunt nişte clienţi vechi ai Câmpulungului. Şi, probabil, vor rămâne şi fără animale. Cam asta se va întâmpla. Aşa îi vom delimita, prin a-i trata legal.”, a afirmat aceasta la o televiziune locală.

Şi trebuie să le facă ceva, întrucât vacile vor nenoroci scumpătatea de parcuri şi zone verzi. În mod firesc, s-a născut îngrijorarea legată de cum vor fi protejate viitoarele spaţii cu gazon şi arbori ornamentali de cirezile orăşenilor cu preocupări pastorale. „În locurile de joacă n-o să intre, că n-o să aibă cum.”, întrucât acestea vor fi împrejmuite. Dar spaţiile verzi, care nu sunt prevăzute cu loc de joacă, n-au gard, după cum am remarcat în proiecţiile prezentate. Iar împrejmuirea „Princhidelului”, a parcului central din Grui şi a celui de pe Dragalina, peste drum de biserică, este o frumuseţe compusă din creioane colorate, la dimensiunea unui gard redus ca înălţime, care rămâne de văzut cât de bine va opri înaintarea vacilor învăţate să umble peste tot.

Elena Lasconi mizează pe eficienţa camerelor de supraveghere şi a poliţistului local de la dispecerat. „Chiar dacă noi o să avem cea mai slabă Poliţie Locală din univers, o să avem toate zonele împânzite de camere de supraveghere super-performante. O să stea unul la birou, la dispecerat, şi o să vadă numai ecrane peste tot. În momentul în care detectează mişcare, i se deschid în prim plan toate acele imagini şi, automat, n-o să se mai întâmple astea.”, a conchis şefa Executivului. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!