37.4 C
Campulung Muscel
16/07/2024

S-a răsturnat cu mașina și a fugit de la locul accidentului

S-a dat din nou alarma, vineri seara, pe DN 73, după ce la Serviciul de urgență 112 s-a semnalat faptul că pe raza localității Schitu Golești a avut loc un accident de circulație.  O mașină a derapat pe carosabilul umed, a lovit un cap de pod și s-a răsturnat pe șosea, pe partea lateral-dreapta.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 20.30, pe o porțiune de drum drept care-i îmbie, parcă, pe conducătorii auto să calce mai tare pedala de accelerație. Așa a procedat, pare-se, și șoferul unui autoturism Dacia Logan, care însă nu a mai fost găsit la locul accidentului pentru a da explicații polițiștilor. „La momentul sosirii echipajelor de intervenție la fața locului, nu au fost identificate persoanele implicate în evenimentul rutier. Polițiștii au intervenit pentru fluidizarea traficului și degajarea părții carosabile, alături de echipajele de pompieri. Se continuă verificările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate, a împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut și luarea măsurilor legale care se impun.”, informează IPJ Argeș. Polițiștii reamintesc faptul că, în situația produicerii unui eveniment rutier, pe un drum deschis circulației publice sau care și-a avut originea într-un asemenea loc, obligațiile pe care le au conducătorii autor, în funcție de tipul evenimentului rutier, sunt următoarele:

  • Conducătorilor de vehicule implicaţi în evenimente rutiere le este interzis consumul de alcool sau de substanţe psihoactive după producerea evenimentului şi până la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice.
  • Dacă în urma evenimentului a rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale, conducătorii auto au obligaţia de a scoate imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezenţa, precum şi de a se prezenta, în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului, la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul, pentru întocmirea documentelor de constatare.
  • Dacă evenimentul s-a soldat şi cu rănirea unor persoane, conducătorul auto este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.
  • Totodată, este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără încuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul. E posibil ca în cazul de față conducătorul auto să fi fost băut și ca să scape basma curată a ales cea mai proastă soluție: fuga de la locul accidentului. Alex Barbu

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!