0.7 C
Campulung Muscel
03/12/2022

Demolarea garajelor s-a făcut, dar cine ridică molozul rămas?

Imagini ca după bombardament în cartierul Flămânda, după ce câmpulungenii care au folosit garajele ridicate printre blocuri au fost obligaţi de administraţia locală să le demoleze. Acţiunea de desfiinţare a garajelor a început în vară, în cartierele Vişoi şi Grui, urmând în toamnă în altă parte a Vişoiului, zona din spatele fostului cinematograf Balada, şi Flămânda.

La Flămânda, toţi locatarii somaţi şi-au demontat garajele şi magaziile ridicate pe domeniul public, încadrându-se în termenul limită, 31 octombrie. Pe locul lor s-au promis reabilitări ale căilor de acces pietonal şi auto şi crearea de locuri de parcare, dar, din păcate, până în prezent, nici măcar nu s-a igienizat locurile. Ruine, resturi de construcţie, pereţi sau bucăţi de garaj care încă se ţin în picioare, fundaţii trainice, demne de o cazemată, asta a rămas în urma demolării garajelor din zona Flămânda, de acum câteva săptămâni. Practic, demolarea a început în forţă, însă nu a fost dusă la bun sfârşit. Locurile fostelor garaje nu mai pot fi folosite şi din cauză că nu mai sunt sigure, după ce au dispărut pereţii care susţineau malul din spate, care este format din molozul locatarilor care şi-au amenajat apartamentele şi l-au aruncat fix în spatele ghenei. Un fost proprietar n-a luat tabla din spatele locului de parcare, de teamă că malul de mizerii să nu se prăvălească, riscând ca mizeriile să ajungă până pe aleea de acces auto.

Aşa că maşinile care erau parcare în această zonă au ajuns să fie lăsate pe celelalte străduţe din cartier. Pe lângă moloz, au apărut în peisaj şi nişte cioate de pomi, până acum mascate de plăcile de tablă ale fostelor garaje. O biată salcie, găunoasă şi aplecată ameninţător spre pământ îi pune în pericol pe cei care se încumetă să treacă pe acolo sau să-şi lase maşina pe platforma fostelor adăposturi. Mai sunt doi molizi chiar în mijlocul unui pâlc de platforme ale fostelor garaje, care sunt aproape la înălţimea blocurilor de patru etaje. Dar sunt şi alte „cioate”, unele folosite pe post de suport pentru lampadarele iluminatului public, care este cam deficitar.

În restul cartierului Flămânda, după dispariţia garajelor şi magaziilor a rămas relativ curat, dar se poate şi mai bine, ţinând cont că au fost desfiinţate şi locurile de joacă, iar în locul lor n-au apărut altele. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!