6.5 C
Campulung Muscel
18/04/2024

Părintele Necula, despre vizita la Câmpulung: „Mă întorc, de fapt, acasă, pentru că multe dintre vacanţele de vară şi parte din cele de iarnă le-am petrecut aici”

Părintele profesor Constantin Necula, unul dintre cei mai iubiţi preoţi ai ţării noastre, a revenit la Câmpulung duminică, 5 decembrie 2021, în ajunul sărbătorii Sfântului Nicolae. Alături de stareţul Ieronim, oaspetele a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Negru Vodă”, un locaş de care îl leagă bucurii şi tristeţi. Bucuria prieteniei cu stareţul Serafim Caiea, dar şi durerea pierderii unui prieten drag, alături de care s-a aflat până în clipa despărţirii de această lume.

Colegilor noştri de la Muscel TV distinsul musafir le-a mărturisit care este legătura sa cu Câmpulungul şi cu cei doi cârmuitori ai complexului monahal a cărui schimbare de imagine, consideră acesta, va atrage vizitatori dornici să-i vadă transformarea. „Este o prietenie veche cu stareţul Serafim adormit în Domnul de acum un an şi cu actualul stareţ, părintele Ieronim, care mi-a fost şi student şi, în parte, i-am urmat cu privirea de departe ca un tată bucuros de creşterea fiului. Mă întorc, de fapt, acasă, pentru că multe dintre vacanţele de vară şi parte din cele de iarnă le-am petrecut aici, am muncit, am tradus, am scris aici, am trăit între oamenii din Câmpulung, aşa că este o întoarcere acasă. Şi este o întoarcere, poate, la cea mai importantă vatră de spiritualitate pe care o au Subcarpaţii în această zonă. Suntem un pic nedrepţi cu ea.

Văd că acum că, restaurată, parcă atrage altfel privirile şi sper că descărcarea arheologică pe care, în timp, o va avea va dovedi că vechimea ei este mult mai mare şi că ea înseamnă, alături de Jidova şi celelalte toate, suficient de multe puncte de reper pentru nişte oameni care vor să-şi cunoască istoria.”, a afirmat acesta pentru postul tv. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!