27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Câmpulungenii au luat cu asalt Piaţa Primăriei la aprinderea iluminatului festiv şi deschiderea patinoarului

De Ziua Naţională, la Câmpulung s-a aprins iluminatul festiv de Sărbătorile de Iarnă şi s-a deschis şi patinoarul. A fost un eveniment plin de culoare, care a adunat în Piaţa Primăriei sute de oameni alături de oficialităţi, în frunte cu primarul Elena Lasconi.

Este o perioadă delicată, cu destule restricţii, iar aceste evenimente au mai descreţit un pic frunţile muscelenilor, care au fost într-un număr foarte mare, la ora stabilită, în faţa Primăriei Câmpulung. Cu mult înainte de ora 17.00, anunţată pentru deschiderea accesului, patinoarul era luat deja cu „asalt” de câteva zeci de copii nerăbdători să-şi etaleze cunoştinţele învăţate de-a lungul timpului sau să experimenteze primele senzaţii ale iernii. Accesul este gratuit pentru toată lumea, inclusiv închirierea patinelor, dar se poate intra numai pe bază de certificat verde pentru copiii peste 12 ani, dar şi pentru adulţi, inclusiv pentru cei care-i însoţesc pe micuţi în incinta patinoarului.

Administraţia locală menţionează că vor fi respectate toate normele epidemiologice în vigoare, astfel încât accesul pe gheaţă să se facă, ca număr de patinatori, conform hotărârilor autorităţilor.
Patinoarul artificial are o suprafaţă de 300 de metri pătraţi, fiind singurul amenajat în Câmpulung până în prezent. Programul de funcţionare este de la ora 10.00 la ora 22.00, de luni, până duminică, şi va rămâne deschis până la sfârşitul lunii ianuarie 2022, dacă nu intervin alte restricţii COVID.

Cu muzică ambientală, specifică acestei perioade din an, câmpulungenii şi nu numai, echipaţi de iarnă şi cu măştile la purtător, s-au bucurat de aprinderea iluminatului festiv, marcat de o numărătoare inversă a primarului Elena Lasconi. Oamenii au ieşit din case ca să vadă cum a fost împodobit centrul oraşului, dar şi să facă poze şi să socializeze.

„La mulţi ani! Am aprins luminiţele! Vă doresc tuturor Sărbători fericite, să fiţi sănătoşi şi voioşi! Vă aşteptăm şi la patinoar, să ne simţim bine unul cu altul, pentru că despre asta este vorba: să fim uniţi! Am vorbit cu Hruşcă, am vrut să vină anul acesta la Câmpulung, pentru că câmpulungenii mei merită asta, dar Ştefan nu vine deloc în Europa, îi este foarte frică de COVID şi l-am antamat pentru anul viitor. Aşa că va veni la Câmpulung anul viitor, de Crăciun. Luna aceasta o să avem foarte multe surprize pentru câmpulungeni. Pe data de 6 decembrie o să fie un concert cu foarte mulţi câmpulungeni talentaţi: Yuka, Aylin Udroiu, Anamaria Picurici, Ana Lemnaru, Andrei Popescu, Ştefan Badea, Ecaterina Ţuţea Niţescu şi Bianca Popescu şi, pe lângă ei, o să fie Cornelia şi Lupu Rednic şi Fuego. Pe data de 19 decembrie or să vină Taraful Rutenilor şi Andra. Să ne ajute bunul Dumnezeu să nu mai fie interdicţii din cauza tulpinii africane de COVID. Vom avea colindători prin oraş, pe 21, 22 şi 23 decembrie, iar pe 27 decembrie va veni Gaşca Zurli. În noaptea de Revelion, sper să fie aşa cum suntem obişnuiţi, la ora 24.00 noaptea, nu la ora 21.00, cum este acum, vom avea foc de artificii. Îmi doresc foarte mult şi un spectacol cu drone, dar să vedem dacă se poate.”, a fost mesajul edilului Elena Lasconi. Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!