37.4 C
Campulung Muscel
16/07/2024

Contractul pentru execuţia a cinci parcuri a fost scos la licitaţie la preţul de 18 milioane de lei

Cinci dintre cele şapte spaţii verzi pentru care Primăria Câmpulung a făcut studii de fezabilitate şi documentaţii de avizare a lucrărilor de intervenţii au fost scoase la licitaţie în cadrul unui singur contract. Pe 18 noiembrie 2021, autorităţile au postat în SICAP, portalul prin intermediul căruia se realizează contractările de servicii şi dotări ale instituţiilor bugetare, invitaţia lansată constructorilor interesaţi care, obligatoriu, vor aduce cu ei şi un proiectant. Asta pentru că cerinţele municipalităţii de la ofertanţi privesc „proiectare + execuţie”. Achiziţia n-are cum să nu stârnească interesul firmelor invitate să se înscrie, fiind vorba despre un contract cu o valoare totală estimată la 18 milioane de lei. Parcurile licitate la „pachet” sunt cele patru din Grui şi singurul din Vişoi: „Prichindelul”, parcul central, cel de peste drum, pe terenul unde se făcea Focul lui Sumedru, locul de joacă de vizavi de biserică şi parcul din spatele „D”-urilor de pe strada Alexandru cel Bun, de pe malul râului.

Câştigă constructorul care oferă preţul cel mai mic

Ce atrage atenţia la această procedură este, cu siguranţă, valoarea impresionantă a achiziţiei care „nu se referă la un proiect şi/sau program finanţat din fonduri ale Uniunii Europene”. Aşadar, este vorba despre o investiţie susţinută din „fonduri bugetare”, despre a căror sursă probabil că vom primi amănunte în curând.
Licitaţia pe care v-o prezentăm este a doua organizată în acest mandat, prima fiind cea aflată încă în derulare, pentru desemnarea executantului care va moderniza iluminatul public al Câmpulungului, în cadrul unui contract finanţat de UE cu un milion de euro.

În trecutul recent, contractele care conţineau mai multe obiective de realizat, aşa cum au fost cele de asfaltare sau execuţia faţadelor blocurilor sociale, au fost împărţite în loturi. Raţiunea unei astfel de organizări a licitaţiei era pertinentă: un executant putea opta pentru toate loturile sau numai pentru unul. În cazul de faţă, cele cinci parcuri sunt licitate colectiv, prin urmare câştigătorul licitaţiei va fi executantul tuturor spaţiilor verzi propuse în cadrul acestei lucrări. Iată care sunt acestea:
=Amplasament strada General Dragalina (peste drum de parcul Bisericii) – valoarea totală 2.221.233,55 lei, din care:
-servicii de proiectare – 17.482,47 lei;
-execuţia lucrărilor – 2.203.751,08 lei.

=Amplasament strada Alexandru cel Bun – valoare totală 2.723.287,22 lei, din care:
-servicii de proiectare – 38.153,68 lei;
-execuţia lucrărilor – 2.685.133,54 lei.
=Amplasament strada Gruiului (în zona terenului „Focului lui Sumedru”) – valoare totală 3.942.652,49 lei, din care:
-servicii de proiectare – 62.068,64 lei;
-execuţia lucrărilor – 3.880.583,85 lei.

=Amplasament Parcul „Prichindel” – valoare totală 3.185.548,62 lei, din care:
-servicii de proiectare – 26.970,96 lei;
-execuţia lucrărilor – 3.158.577,66 lei.

=Amplasament cartier Grui, parcul central – valoare totală 5.962.826,67 lei, din care:
-servicii de proiectare – 65.422,17 lei;
-execuţia lucrărilor – 5.897.404,50 lei.

„Spaţiile verzi existente, precum şi aleile pietonale, parcările şi spaţiile circulabile nu au fost amenajate de mulţi ani, acestea suferind o degradare în timp vizibilă şi supărătoare. Aceste suprafeţe de teren necesită amenajarea, adaptarea şi transformarea într-o zonă civilizată, în care să se regăsească parcări şi un parc de odihnă urban modern, de care să beneficieze locuitorii oraşului şi turiştii care tranzitează zona.”, este motivaţia, per ansamblu, a Primăriei pentru întreprinderea acestei investiţii, în unele situaţii, pe amplasamente golite de garaje.

Termenul de înscriere expiră pe 6 decembrie

Valoarea totală a contractului se cifrează la 18.035.548,55 lei. Mai spunem că executanţii cărora oferta de lucru le-a stârnit curiozitatea trebuie să se grăbească să se înscrie, întrucât procedura prevede un răgaz destul de scurt faţă de momentul lansării anunţului în SICAP. Din 18 noiembrie 2021, până pe 6 decembrie 2021, când expiră termenul de depunere a ofertelor nu sunt decât două săptămâni. Timp în care firmele trebuie să pregătească documentaţia solicitată de autoritatea contractantă. Tot pe 6 decembrie 2021, ofertele se vor şi deschide. Potrivit calendarul stabilit de Primărie, până pe 4 februarie 2022, sunt programate să se încheie etapele de evaluare tehnică şi financiară. Dintre ofertele depuse, autorităţile o vor selecta pe cea care conţine preţul cel mai scăzut.

Proiectele propun spaţiu verde, spaţiu de joacă, sport şi agrement, prin „reamenajarea şi redefinirea aleilor de circulaţie, aleilor carosabile/parcări, amplasarea unor echipamente noi, dar şi recondiţionarea unor echipamente de joacă existente. De asemenea, vor fi amplasate mobilier urban nou, umbrare, bănci, coşuri de gunoi, etc.” M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!