27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Viceprimar cu mofturi de ţânc de grădiniţă

 

Pârnuţă, de la Rucăr, impune politica „pumnului în gură” la adresa opoziţiei care se reduce la o singură persoană: Gabriela Felicia Gheorghe, de la Pro România, despre care v-am mai povestit în ediţiile trecute. Politiciana ne-a atras atenţia cu „îndrăzneala” de a strica frăţia de la nivelul Consiliului Local, între PSD şi PNL, la care achiesează şi independenţii, trei la număr. Face notă discordantă cu acest comportament politic dăunător – prezent şi la Câmpulung câteva mandate bune -, prin care mâna stângă este spălată de umila dreaptă, întinsă în speranţa căpătuirii cu un oscior, tânăra aflată la primul mandat, care a venit cu alte idei şi altă atitudine la conducerea legislativă a localităţii. A venit să le strice lor rostul, domnule! Gabriela Gheorghe are un camarad de la Pro România în Consiliu, dar Radu Benţea pare cuminţel şi nu deranjează precum colega.

Dacă urmăriţi transmisiunea live şi vă recomand cele cinci minute, cât a durat extraordinara de marţi, veţi remarca câtă repulsie trezeşte consiliera atât social-democraţilor, cât şi liberalilor, care manifestă o obedienţă ruşinoasă faţă de putere. Deşi, teoretic, sunt în opoziţie. De ce relatez iar despre aleşii de la margine de Muscel când îi avem noi pe ai noştri, aflaţi într-o calmă expectativă a pieirii puterii pe limba ei? Pentru că la Rucăr s-a întâmplat ceva de neacceptat pentru un Consiliu Local care manifestă apucături de Ev Mediu.

Rucărenii au fost convocaţi de Dulamă ca să voteze o hotărâre retrasă de primar pe 9 noiembrie, când s-a ţinut ordinara lunii noiembrie, plus o propunere de creştere a tarifelor la apă şi canalizare. Proiectul retras privea un fel de taxă specială de salubrizare, la dezbaterea căreia tot nazurile vicelui PSD, coleg de partid cu primarul, l-au forţat pe Dulamă să amâne votul pentru altă dată. Altă dată a însemnat o săptămână mai târziu, când hotărârile iniţiate de Pârnuţă au ajuns pe ordinea de zi. Preşedinte de şedinţă… aceeaşi Gabriela Gheorghe care a prezidat ordinara, regula fiind să se păstreze şi la extraordinare.

De bine ce i-am lăudat pe rucăreni că iniţiază proiecte de hotărâri – şi patru inşi într-o şedinţă, după cum am remarcat -, că pe unul l-am deocheat rău de tot, încât a ajuns să se dea în stambă! Iar după el, partizanii de la PSD, pe care i-au copiat unii dintre liberalii alergici la blondă.

De când prezidează consiliera de la Pro România, am remarcat că vicele şi-a schimbat locul la masă. Secundul lui Dulamă ocupa primul scaun de lângă prezidiu, avându-l vecin pe preşedintele de şedinţă. Ca să nu stea lângă Gabriela Gheorghe, Pârnuţă a fugit în colţul opus al mesei, lângă cameramanul tocmit de Primărie, pitit între alţi colegi PSD-işti. Chiar şi aşa, fiind un ins corpolent, intră în bătaia telefonului Găbiţei, care transmite live şedinţele de Consiliu, urmărite în direct de câte 80-90 de inşi. Primăria, cu filmarea ei, nu face rating nici pe jumătate, neavând publicul consilierei care a stricat armonia politică din administraţia rucăreană.

Conform cutumei respectate la Rucăr, Ion Pârnuţă, ca iniţiator al unor hotărâri, trebuia să-şi susţină cele două proiecte prezentate colegilor pentru studiu şi vot. În loc să se comporte ca un om matur, pe care consătenii l-au ales ca să-i conducă, Pârnuţă a dat-o pe mofturi de ţânc de grădiniţă, care se bosumflă, îşi strânge jucăriile şi pleacă. Comportamentul penibil al vicelui a fost copiat de unii dintre colegi, cărora li s-a părut o grozăvie să părăsească sala de Consiliu dacă blonda nu le dă satisfacţie. Ce voia Pârnuţă? Să nu mai fie filmat de Gabriela Gheorghe! Pe el să-l filmeze doar Edi, care, citez, este autorizat de Primărie şi Consiliul Local. Adicătelea blonda n-are autorizare să transmită în direct şedinţele de Consiliu. „Eu nu mai vreau să apar pe alte reţele de socializare!”, şi-a justificat cerinţa Pârnuţă care, indiferent că filmează Edi ori Găbiţa, apare pe o singură reţea de socializare. Şi Consiliul Local Rucăr, şi Gabriela Gheorghe transmit pe Facebook dezbaterile, fiecare pe pagina lui, fiecare cu „telespectatorii” lui.

Eu prefer să urmăresc live-ul Găbiţei, pentru că al Primăriei se întrerupe îngrozitor şi te face să renunţi, căci ratezi discuţiile aşteptând să se redreseze semnalul. Sunt rucăreni care îl suspectează pe „domnul Edi” că „taie filmarea” când i se face semn, de aici calitatea slabă a transmisiunii care numai cu transparenţa nu echivalează. Eu n-aş merge atât de departe cu paranoia şi cred că mai trebuie lucrat la partea tehnică. Dacă primarul, într-adevăr, n-ar fi vrut să facă publice întrunirile Consiliului, n-ar fi apelat la această metodă civilizată de a aduce la cunoştinţa cetăţenilor ce se hotărăşte pentru ei.

Culmea este că, la Rucăr, vrea primarul, dar nu vor tocmai consilierii. Care în alte localităţi imploră Executivul să deschidă uşile Consiliului, pentru public, prin intermediul online-ului.

Pârnuţă a pus următoarea condiţie aberantă: dacă este înregistrat de altcineva în afară de Edi, el retrage proiectele de hotărâri. Moment în care a sărit unul, tot de la PSD, cu o cerinţă la fel de aiurită: să se supună la vot pretenţia hilară a lui Pârnuţă! Câtă minte trebuie să ai să ceri vot pentru o asemenea trăsnaie?! Noroc că s-a transmis în direct şi lumea a văzut şi a auzit ce ageamii papă indemnizaţie din banii rucărenilor!

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!