27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Elena Lasconi: „Până la sfârşitul mandatului, Policlinica din Câmpulung o să arate mai bine decât multe clinici private din România”

Tot prin sponsorizare este posibilă investiţia de la Policlinica din Câmpulung, realizată în mai multe etape, pe măsură ce vor fi obţinuţi banii necesari şi va fi clarificată posibilitatea derulării proiectului într-un spaţiu în care proprietatea publică se îmbină cu cea privată. Şantierul este instalat de ceva timp la unitatea aflată în subordinea Spitalului Municipal, unde amenajările sunt derulate de firma And Secom Intexim. În această vară, în luna iulie mai precis, contractul de „Proiectare şi execuţie a Reabilitării Ambulatoriului de specialitate, situat în strada Poenaru Bordea, nr.12” a fost atribuit direct de Primăria Câmpulung firmei câmpulungene, la preţul de 354.616,26 lei.
Municipalitatea trebuia să se încadreze în sponsorizarea de 400.000 de lei, primită din partea Farmaciilor DONA, bani folosiţi la reparaţiile parterului. Investiţia este completată cu realizarea unui lift ale cărui costuri şi execuţie cad în sarcina unor colaboratori privaţi ai Primăriei. Donaţia acordată de lanţul de farmacii este insuficientă dacă o raportăm la nevoile Policlinicii, o clădire care n-a fost supusă niciodată, în deceniile multe trecute peste ea, unei reabilitări capitale. Tocmai de aceea erau analizate şi alte soluţii de sprijin, pentru a face posibilă măcar reabilitarea a două niveluri ale clădirii. „Din discuţiile pe care le-am avut cu cei de la DONA există posibilitatea ca, până la sfârşitul anului, să mai vină cu o sumă de bani. Mai avem şi alte promisiuni. Aş vrea să vă comunicăm aceste lucruri când sunt concrete şi când avem banii în cont.”, spunea primăriţa Elena Lasconi în momentul lansării anunţului privitor la începerea proiectului de reabilitare a imobilului.
Investiţia în modernizarea Policlinicii nu va fi posibilă, din cauza cabinetelor private, care împiedică antrenarea banului public, decât prin sponsorizări. Idee pe care şefa Executivului a repetat-o la şedinţa Consiliului Local, desfăşurată luni, 8 noiembrie 2021. „Îmi doresc foarte mult ca, împreună cu dumneavoastră, în acest mandat, să facem doar lucruri bune pentru câmpulungeni. Vă spun de acum că, până la sfârşitul mandatului, Policlinica din Câmpulung o să arate mai bine decât multe clinici private din România. Toate eforturile vor fi făcute exclusiv prin sponsorizare.”, a conchis primăriţa Lasconi. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!