3.5 C
Campulung Muscel
04/02/2023

Fostul primar Titi Ghica a anunţat că mai degrabă îşi taie o mână decât să li se adreseze consilierilor cu „dumneavoastră”

Consilierul rămas fără partid le transmite un avertisment colegilor care uneltesc “prin diferite culcuşuri să-i bulverseze proiectul unui pod”

Şedinţa Consiliului Local din această lună, de la Rucăr, a avut un final bizar, raportat la maniera potolită în care au decurs dezbaterile. Lui Ionel Dulamă opoziţia i-o face impropriu spus grupul, fiind format doar din doi aleşi, Pro România, în ciuda orientării către stânga, la fel ca partidul din care provine primarul. Şi nici măcar ambii reprezentanţi ai Pro România, ci numai Gabriela Gheorghe, după cum am remarcat la ultimele întruniri, la care a avut mai multe intervenţii în plen. Plus un proiect de hotărâre trecut de votul colegilor, plus mai multe recomandări la „diverse”, cu titlu de teme pentru Executiv. Finalul şedinţei din 5 octombrie 2021 i-a aparţinut fostului primar Dumitru Ghica, pe care, în urmă cu doi ani, l-am remarcat alături de susţinătorii de la Pro România şi ALDE ai candidatului la preşedinţie, Mircea Diaconu. Titi Ghica a intrat în Consiliul Local 2020-2024 din postura de independent şi nu este singurul fără culoare politică. Iosif Vălimăreanu şi Bogdan Mihai Avram afişează aceeaşi neutralitate politică. Cei doi aleşi de la Pro România, Gabriela Felicia Gheorghe şi Radu Florin Benţea, sunt aşezaţi între cei trei independenţi, Ghica fiind despărţit astfel de ceilalţi doi fără partid.
Ghica: „Politica la unii dintre noi ne-a ucis caracterul”
Ultima alocuţiune a şedinţei, care a sunat a avertisment, i-a aparţinut fostului primar Titi Ghica, care le-a cerut colegilor să-şi ia gândul de la a-şi însuşi sau a se amesteca într-un proiect propus de el. Sau să-i saboteze iniţiativa. „Îmi place cum a decurs şedinţa, a fost prea liniştită.”, şi-a făcut introducerea Ghica, a cărui temere, la nivel declarativ, era să n-o bulverseze el cu intervenţia sa uşor ameninţătoare. Şi nepoliticoasă, la un moment dat, după cum a recunoscut emitentul ei, care a susţinut că mai degrabă îşi taie o mână decât să li se adreseze colegilor din Consiliul Local cu „dumneavoastră”. O formulă de adresare obligatorie în plenul Legislativului, mai cu seamă că, la Rucăr, şedinţa este transmisă în direct pe pagina Consiliului Local şi toată lumea aude cum îşi vorbesc reprezentanţii comunităţii. Oricât ar fi de apropiaţi, ca membri ai aceluiaşi partid, sau de separaţi, ca foşti colegi de partid, aleşii datorează respect în ochii consătenilor.
Iată ce frământare a avut Titi Ghica la sfârşitul dialogului, pe care a ţinut s-o împărtăşească aleşilor, preveniţi să nu-şi bage nasul unde nu e treaba lor. „Vreau să reţineţi că relaţia politică dintre mine şi cei patru după mine încolo (n.r. cei doi consilieri de la Pro România şi cei doi independenţi, ale căror nume le-am prezentat în deschiderea articolului) cu nimic nu afectează alte relaţii de altă natură. Suntem prieteni, rămânem, pe linie politică. Restul ne despărţim definitiv şi irevocabil. Am înţeles din vorbe spuse de o parte sau de cealaltă că există doleanţa cuiva sau a mai multora pentru a bulversa iniţiativa mea cu podul de peste vale de la vâltoare. Politica la unii dintre noi ne-a ucis caracterul. Nu încercaţi să deschideţi Cutia Pandorei, să avem discuţii de altă natură. Nu vă ameninţ, vă spun adevărat: ala este proiectul meu, o să-l întreb pe domnul primar, când vor fi posibilităţi de finanţare, eu am pregătit partea tehnică, am pregătit tot ca să pornească proiectul. Ala este iniţiativa mea. Eu am insistat, în ciuda contrariilor existente între mine şi Pârnuţă, vizavi de introducerea acestui obiectiv în planul de dezvoltare. Care doriţi să aveţi alte iniţiative, eu le voi vota, dacă veniţi cu ele pe masă aici. Acolo nu e treaba nimănui. Eu l-am băgat în strategia de dezvoltare. Eu nu vreau şi nici nu insist ca unii dintre voi… Să nu-mi ziceţi: „Ia uite, mă, ne zice „voi”.” Dacă mi-aţi zice să vă zic „dumneavoastră”, mai bine îmi tai o mână. Ca unii dintre voi să aveţi discuţii prin alte culcuşuri vizavi de proiectul ăla. Lăsaţi-l aşa, de ce vreţi să creaţi animozităţi aproape de nereparat între mine şi unii dintre voi?!”, este mesajul cu care s-a încheiat şedinţa. Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!