18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

Primarii liberali de la Bughea de Sus şi Mioarele fac licitaţii pentru drumuri.

Răuţoiu senior, a cărui firmă este implicată în reabilitarea bulevardului, vrea unul dintre contractele de asfaltare

Doi primari din vecinătatea Câmpulungului, liberalii din fruntea comunelor Bughea de Sus şi Mioarele, organizează licitaţii pentru lucrări de drumuri. Contractele sunt comparabile ca valoare. Nicolae Tarbă plăteşte investiţia dintr-o finanţare atrasă, în timp ce Gheorghe Şucu are ce cheltui graţie celor 700.000 de lei primiţi din fondul de rezervă, de la generosul premier, cu colegii de partid, Florin Cîţu. Cunoscând situaţia comunei muscelene mult rămase în urmă, nu contestăm alocarea care îi permite edilului aflat la primul mandat să facă o îmbunătăţire în domeniul alimentării cu apă. De comentat este incapacitatea primarului care a condus localitatea un sfert de veac de a atrage fonduri nerambursabile, pentru a aduce Mioarele în rândul comunelor modernizate ale Muscelului. Celălalt obiectiv întreprins de Şucu îl constituie asfaltarea unor drumuri locale, proiect bazat pe fonduri atrase.
Asfaltatorii au termen până pe 8 noiembrie ca să depună ofertele
Pe 22 octombrie 2021, primarul de la Mioarele a dat startul achiziţiei serviciilor executantului lucrării „Îmbrăcăminte asfaltică uşoară pe drumuri de interes local”, estimate la 1.646.702,96 lei. „Realizarea investiţiei are ca obiectiv asigurarea condiţiilor de trafic corespunzător. Prin implementarea acestui proiect se va facilita accesul în comuna Mioarele al autovehiculelor de orice tonaj sau gabarit (Salvare, Pompieri, autovehicule speciale, etc.), precum şi circulaţia pietonală în condiţii de siguranţă şi confort.”, este motivaţia întreprinderii lucrării.
Autoritatea contractantă va selecta dintre ofertele depuse până pe 8 noiembrie 2021 – data limită pentru înscrierea firmelor interesate de execuţia asfaltării la Mioarele – pe cea care conţine preţul cel mai scăzut.
Graţie fondurilor primite de la Cîţu, Şucu are cu ce plăti alimentarea cu apă la Suslăneşti
La o săptămână distanţă de alocarea de fonduri de la Guvern, care i-a favorizat pe primarii PNL, Gheorghe Şucu a atribuit direct un contract consistent ca valoare, mai ales pentru o comună cu buget modest, ca al Mioarelor. Unei firme din Schitu Goleşti, Prometeu SRL, i s-a încredinţat, pe 14 octombrie 2021, contractul, la preţul de 357.116,05 lei. Aceasta este contravaloarea extinderii alimentării cu apă în satul Suslăneşti, lucrare care cuprinde: “extinderea captării prin realizarea unui nou puţ chesonat cu barbacane dintr-un izvor de coastă; realizarea conexiunii dintre sistemul existent şi cel propus cu o conductă de aducţiune Dn 90 mm, PN 10, în lungime de 673 ml; rezervor subteran din polistif 30 mc semiîngropat; instalaţie de clorinare montată în cămin. Conducta de aducţiune se va amplasa în imediata vecinătate a cursului de izvor, până la intersecţia acestuia cu drumul de acces către satul Aluniş. În continuare, conducta urmează trama stradală, până în dreptul gospodăriei existente. Lungimea extinderii alimentării cu apă proiectate este de 673 ml, pe care s-a prevăzut un cămin de vane, în care se va realiza şi clorinarea apei de la cele două puţuri. Pe traseul conductei de aducţiune a fost prevăzută o subtraversare de curs de apă prin tub de protecţie în lungime de 8 m.”, este descrierea investiţiei prezentate de autoritatea contractantă pe portalul de achiziţii publice.
Nicolae Tarbă licitează asfaltarea străzii Moicenilor
Colegul de partid al lui Şucu, Nicolae Tarbă, are în derulare licitaţia pentru desemnarea constructorului care va moderniza strada Moicenilor. Asfaltarea acestui drum local de la Bughea de Sus a fost estimată la 1.632.129,36 lei, valoarea de la care porneşte achiziţia demarată pe 29 septembrie 2021. Ofertele, dintre care va fi selectată cea care conţine preţul cel mai scăzut, s-au primit până pe 15 octombrie 2021. S-au înscris pentru a prinde contractul de asfaltare:
=Drum Construct Logistik SRL (reprezentant Marius Florin Păcioianu), din Miceşti;
=Group Concif SRL (reprezentant Sorinel Răuţoiu), din Bădeni – Stoeneşti;
=Construcţii Drumuri şi Lucrări de Artă SRL (reprezentant Mihai Răzvan Pîrvu), din satul Geamăna, comuna Bradu;
=RPM Construcţii Drumuri SA (reprezentant Alex Constantin Radu), din Piteşti.
Lungimea totală propusă pentru modernizare, graţie unei finanţări europene obţinute de comuna Bughea de Sus, măsoară 783 metri. „Pe baza expertizei tehnice se constată că strada rurală este pietruită, în stare avansată de degradare. Are degradări specifice drumurilor cu îmbrăcăminte rutieră nemodernizată, cu pământ sau balast: gropi, făgaşe, cedări locale, valuri, praf, vara, şi noroi, în perioadele ploioase. Aceste degradări fac ca traficul rutier în această zonă să se desfăşoare cu mare greutate, mai ales în perioada cu precipitaţii. Scurgerea apelor este deficitară, întrucât şanţurile lipsesc de pe aproximativ toată lungimea drumurilor locale, iar, în locurile în care au existat, sunt colmatate sau înierbate. Din cauza lipsei întreţinerii, vegetaţia a crescut pe acostamente, împiedicând astfel scurgerea laterală a apelor, acestea curgând sau băltind în lungul străzilor rurale în timpul ploilor abundente. Lipsesc podeţele, pentru scurgerea şi evacuarea apelor pluviale. Pe străzile pe care există, sunt colmatate, fără camere de cădere şi fără timpane.” Pe ansamblu, starea tehnică a străzii analizate este „rea” pe întreaga lungime, traficul desfăşurându-se cu dificultate, astfel că modernizarea ei devine absolut necesară şi urgentă.”, sunt argumentele care stau la baza investiţiei propuse.
Drum Construct Logistik a mai prins o lucrare la Bughea de Sus, în această toamnă
Banii primiţi în această lună din fondul de rezervă al Guvernului – ce-i drept, o sumă mică, de doar 100.000 de lei, cea mai mică primită de un primar liberal din Muscel – pică bine la Bughea de Sus. Pe 13 octombrie 2021, Nicolae Tarbă a finalizat achiziţia serviciilor constructorului care va moderniza strada Pe deal, prin refacerea infrastructurii şi suprastructurii drumului, pe o lungime de 328,50 metri, asigurarea scurgerii apelor pluviale prin execuţia de şanţuri şi rigole betonate şi execuţia semnalizării rutiere corespunzătoare. Preţul contractului atribuit direct asfaltatorului din Miceşti, Drum Construct Logistik SRL, se cifrează la 354.215,40 lei. Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!